«Μπλόκο» στις πτήσεις τους προς τη Ρωσία έβαλαν οι αεροπορικές εταιρείες Lufthansa και KLM.

Συγκεκριμένα, η γερμανική αεροπορική εταιρεία ανακοίνωσε ότι δεν θα πετά πλέον προς τη Ρωσία, αλλά ούτε και θα χρησιμοποιεί τον εναέριο χώρο της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μιλώντας στο δεύτερο κανάλι της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ZDF, εκπρόσωπος της γερμανικής αεροπορικής εταιρίας δήλωσε ότι «η Lufthansa δεν θα χρησιμοποιεί τον ρωσικό εναέριο χώρο για τις επόμενες επτά ημέρες, λόγω της τρέχουσας και εξελισσόμενης κατάστασης».

Οι πτήσεις προς τη Ρωσία ακυρώνονται, ενώ όσα αεροσκάφη βρίσκονται ήδη εντός του ρωσικού εναέριου χώρου θα αποχωρήσουν σύντομα, διευκρίνισε ο εκπρόσωπος της εταιρίας.

Νωρίτερα είχε γίνει γνωστό ότι δύο πτήσεις της Lufthansa, προς Τόκιο και προς Σεούλ, επέστρεφαν στη Γερμανία ενώ πετούσαν εντός των ορίων του ρωσικού εναέριου χώρου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Όλες οι πτήσεις από και προς τη Ρωσία έχουν ανασταλεί από το Σάββατο για τις επόμενες επτά ημέρες. Οι πτήσεις που βρίσκονται στον ρωσικό εναέριο χώρο θα τον εγκαταλείψουν σε σύντομο χρονικό διάστημα. Η ασφάλεια των επιβατών και του πληρώματος μας έχει ύψιστη προτεραιότητα για εμάς ανά πάσα στιγμή», ανέφερε η Lufthansa στην ανακοίνωση της.

Λίγες ώρες νωρίτερα, η ολλανδική αεροπορική εταιρεία KLM, αποφάσισε την διακοπή όλων των πτήσεών της προ τη Ρωσία, διακόπτοντας μάλιστα δυο εν εξελίξει πτήσεις της και υποχρεώνοντάς τες να επιστρέψουν στο Άμστερνταμ. Οι πτήσεις KLM903 και KLM1395 κατευθύνονταν προς Μόσχα και Αγία Πετρούπολη.

Αποκλείονται τα ρωσικά αεροσκάφη από τον γερμανικό εναέριο χώρο

Μάλιστα, η Γερμανία αποφάσισε να αποκλείσει την πρόσβαση των ρωσικών αεροσκαφών στον εναέριο χώρο της, όπως ανακοίνωσε ο Γερμανός υπουργός Μεταφορών, Φόλκερ Γουίσινγ ένα μέτρο που θα ανακοινωθεί επίσημα τις επόμενες ώρες.

Υπενθυμίζεται, πως χθες πολλές χώρες απέκλεισαν τις ρωσικές αεροπορικές εταιρείες και τα αεροσκάφη από τον εναέριο χώρο τους ως άμεση συνέπεια της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Μεταξύ των χωρών που εξέδωσαν νέα συμπληρωματική αεροπορική οδηγία για την απαγόρευση των ρωσικών αεροσκαφών είναι η Εσθονία, η Λετονία, η Λιθουανία , η Πολωνία, η Τσεχία, η Σλοβενία, η Ρουμανία, η Βουλγαρία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης