Τέσσερα λιοντάρια στον ζωολογικό κήπο της Βαρκελώνης βρέθηκαν θετικά στον Covid-19, όπως ανακοίνωσαν σήμερα οι κτηνιατρικές αρχές.

Πρόκειται για τη μόλις δεύτερη γνωστή περίπτωση μόλυνσης μεγάλων αιλουροειδών από τον κορωνοϊό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τρεις λέαινες με τα ονόματα Ζάλα, Νίμα και Ραν Ραν και ένα αρσενικό λιοντάρι, ο Κιούμπε, διαγνώστηκαν θετικά, αφού οι φύλακες παρατήρησαν πως τα ζώα παρουσίαζαν ελαφρά συμπτώματα κορωνοϊού.

Δύο μέλη του προσωπικού του ζωολογικού κήπου βρέθηκαν επίσης θετικά στον κορωνοϊό, ανακοίνωσαν οι αρχές, οι οποίες ερευνούν πώς μολύνθηκαν τα λιοντάρια.

Οι φύλακες έκαναν τεστ PCR στα λιοντάρια με τον ίδιο τρόπο που γίνονται τα τεστ αυτά στους ανθρώπους, καθώς τα ζώα είναι συνηθισμένα στην επαφή με το προσωπικό του ζωολογικού κήπου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Κτηνιατρική Υπηρεσία της Βαρκελώνης ήρθε σε επαφή με κτηνιάτρους στον Ζωολογικό Κήπο του Μπρονξ στη Νέα Υόρκη, όπου τέσσερις τίγρεις και τρία λιοντάρια είχαν βρεθεί θετικά στον Covid-19 τον Απρίλιο, τον μοναδικό ζωολογικό κήπο όπου μεγάλα αιλουροειδή έγινε γνωστό πως μολύνθηκαν από τον κορωνοϊό. Όλα ανάρρωσαν.

Το τετράχρονο αρσενικό λιοντάρι και οι λέαινες, που είναι όλες 16 ετών, δεν είχαν επαφή με άλλα ζώα στον ζωολογικό κήπο της Βαρκελώνης, ο οποίος παραμένει ανοιχτός για τους επισκέπτες.

Με πληροφορίες από Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης