Στην «Κόκκινη Λίμνη» στρέφονται σήμερα τα βλέμματα καθώς ξεκινά η προσπάθεια ανεύρεσης των πτωμάτων που έχει σκορπίσει μέσα σε βαλίτσες, ο 35χρονος Ίλαρχος, της Εθνικής Φρουράς.

Το Μεγάλο Σάββατο, η Πυροσβεστική εντόπισε δύο βαλίτσες στην «Κόκκινη Λίμνη» κοντά στο μεταλλείο Μιτσερού, στο οποίο είχαν εντοπιστεί τα δύο πρώτα πτώματα, που ξετύλιξαν το κουβάρι της φρικιαστικής δράσης του. Το σημείο που βρέθηκαν οι βαλίτσες, από την ρομποτική κάμερα, «κλειδώθηκε» με σημαδούρες και σήμερα θα γίνει προσπάθεια ανάσυρσής τους, η οποία δεν μπορούσε να γίνει χθες, καθώς αναμενόταν το πράσινο φως ως προς τη σύσταση του τοξικού νερού. Σήμερα θα είναι έτοιμες οι σχετικές αναλύσεις και θα αποφασιστεί το είδος του εξοπλισμού που θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί από τους δύτες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Χθες ο 35χρονος Ίλαρχος μεταφέρθηκε και πάλι από τους ανακριτές, στη «Κόκκινη Λίμνη» για να υποδείξει εκ νέου το σημείο στο οποίο είχε πετάξει τα πτώματα της Livia Florentina Bunea, 36 χρόνων από τη Ρουμανία και της κόρης της Elena Natalia Bunea, 8 χρόνων. Και οι δύο δολοφονήθηκαν σύμφωνα με την ομολογία του τον Σεπτέμβριο του 2016 και αφού έβαλε τα πτώματα τους σε βαλίτσες τα πέταξε στη «Κόκκινη Λίμνη». Στο ίδιο σημείο παραδέχθηκε ότι πέταξε και το πτώμα της Maricar Valdez Arquiola, 29 ετών από τις Φιλιππίνες. Η Maricar δολοφονήθηκε τον Δεκέμβριο του 2017. Μετά την ανάσυρση των δύο βαλιτσών, αν διαπιστωθεί ότι περιέχουν τις σορούς δύο θυμάτων θα αναζητηθεί και η τρίτη, ώστε να ολοκληρωθεί η έρευνα στο συγκεκριμένο σημείο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Φωτογραφίες και βίντεο με βαλίτσες στην «Κόκκινη Λίμνη» από το 2017

Πολίτης που είχε επισκεφθεί τη “Κόκκινη Λίμνη” τον Ιούλιο του 2017 είχε φωτογραφίσει την περιοχή. Τότε του είχε κάνει εντύπωση ότι στην σχεδόν αποξηραμένη λίμνη υπήρχαν κάποιες βαλίτσες. Ωστόσο δεν έδωσε ιδιαίτερη σημασία.

Όταν προσφάτως αποκαλύφθηκε η δράση του serial killer ανετρεξε στις φωτογραφίες που είχε στο αρχείο του και συνειδητοποίησε ότι ίσως βρισκόταν μπροστά στις βαλίτσες με τα πτώματα. Ενημέρωσε τους ανακριτές και έδωσε κατάθεση.

 

 

Ένα κομμάτι δέρμα

Στο φράγμα του Ξυλιάτου, όπου συνεχίζονται για σχεδόν δύο εβδομάδες οι έρευνες για ανεύρεση της σορού της 6χρονης Sierra Graze Seucalliuc, δεν έχουν υπάρξει αποτελέσματα.  Πληροφορίες που επικαλείται ο «Πολίτης», αναφέρουν ότι οι δύτες εντόπισαν χθες ένα κομμάτι από δέρμα, το οποίο εκτίμησαν ότι πρέπει να εξεταστεί καθώς έδειχνε «ξένο» με τον χώρο. Δεν υπάρχει αισιοδοξία ότι αυτό το στοιχείο μπορεί να σχετίζεται με την 6χρονη, αλλά για να αποκλειστεί κάθε ενδεχόμενο θα γίνει ανάλυση, ώστε να διαπιστωθεί αν ανήκει σε άνθρωπο ή ζώο. Η Sierra ήταν κόρη της 38χρονης Marry Rose Tiburcio, από τις Φιλιππίνες, το πτώμα της οποίας ήταν το πρώτο που εντοπίστηκε τυχαία από περιηγητές να επιπλέει στο φρεάτιο του μεταλλείου Μιτσερού. Ο 35χρονος Ίλαρχος παραδέχθηκε ότι δολοφόνησε την μητέρα, αλλά όπως υποστηρίζει το παιδί πέθανε μόνο του, από αναρρόφηση εμεσμάτων. Στη συνέχεια όπως ισχυρίστηκε, πέταξε το πτώμα του παιδιού στο φράγμα Ξυλιάτου και της μητέρας στο μεταλλείο Μιτσερού.

Δεν ήξερε μέρος να τις θάψει

Ο 35χρονος ρωτήθηκε από τους ανακριτές και για τις περιόδους που βρισκόταν στην Ελλάδα για στρατιωτική εκπαίδευση. Ο Ιλαρχος ισχυρίστηκε ότι δεν σκότωσε ποτέ κάποια γυναίκα στην Ελλάδα, γιατί δεν είχε επαφές και αν σκότωνε δεν ήξερε καλά τα μέρη και δεν είχε μέρος για να θάψει τα πτώματα. Πάντως έγιναν έρευνες και δεν διαπιστώθηκε να συνομιλούσε μέσω internet με κάποια γυναίκα από την Ελλάδα.

Μόνο αυτές… δεν σκότωσα άλλες

Ο 35χρονος επιμένει πως έχει ομολογήσει όλες τις δολοφονίες και δεν έχει διαπράξει άλλες. Αρχικώς ομολόγησε τις δύο δολοφονίες των γυναικών που είχαν βρεθεί στο φρεάτιο του μεταλλείου Μιτσερού, μόνο όταν ανακαλύφθηκαν τα πτώματα τους. Στη συνέχεια όταν άρχισε να σφίγγει ο κλοιός των στοιχείων γύρω του, ομολόγησε και τους υπόλοιπους φόνους. Είχε ζητήσει από τους ανακριτές να του δώσουν χαρτί και στυλό και σε θεληματική κατάθεση 10 σελίδων κατέγραψε και τους επτά φόνους. Ωστόσο οι αστυνομικοί δεν είναι πεπεισμένοι ότι έχει πει ολόκληρη την αλήθεια για αυτό θα συνεχιστεί η ανάκριση για αποκάλυψη και άλλων δολοφονιών.

Μέχρι στιγμής δεν έχει ξεκαθαρίσει πλήρως το κίνητρο των δολοφονιών, αν και υπάρχουν ενδείξεις ότι ήταν κυρίως σεξουαλικό. Στις πρώτες καταθέσεις του, είχε αναφέρει ότι όταν στραγγάλισε την πρώτη γυναίκα κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης ένιωθε πολύ ωραία και για αυτό το επανέλαβε. Απέχθεια προκαλεί η σκέψη, για το τι συνέβη και στα δυο ανήλικα κορίτσια 6 και 8 χρονών. Αν βρεθούν τα πτώματα τους ίσως δοθούν κάποιες απαντήσεις. Πάντως θεωρείται βέβαιο ότι οι γυναίκες δεν είχαν συναινετική σεξουαλική επαφή με τον δράστη και ίσως βιάστηκαν και κακοποιήθηκαν πριν θανατωθούν ή ακόμα και να ασέλγησε στα νεκρά σώματα τους.

Πηγή: politis.com.cy

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης