Η καταμέτρηση των ψήφων για τις τουρκικές εκλογές συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς, αγγίζοντας πλέον ποσοστό ενσωμάτωσης 71%. Ως τώρα, ο επικεφαλής του συνδυασμού των κομμάτων της αντιπολίτευσης, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, φαίνεται να προηγείται σε δύο σημαντικές εκλογικές περιοχές, αυτές της Κωνσταντινούπολης και της Άγκυρας.

Συγκεκριμένα, στις 21:33, ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου είναι μπροστά στην Κωνσταντινούπολη με ποσοστό 48,14%, έναντι 46,96% που συγκεντρώνει ο Ερντογάν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, σύμφωνα με δήλωση του δημάρχου της Άγκυρας, Μανσούρ Γιαβάς, ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου προηγείται ελαφρώς του Ερντογάν και σε αυτή την περιοχή.

Σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον ομόλογό του της Κωνσταντινούπολης, ο Γιαβάς τόνισε ότι σύμφωνα με τα στοιχεία του CHP, ο Κιλιτσντάρογλου βρίσκεται στο 47,42% και ο Ερντογάν στο 46,80%, με καταμετρημένο το 46,80% των ψήφων.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι το CHP έχει στοιχεία για τα αποτελέσματα από 91.913 κάλπες επί συνόλου 193.169.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Haber Turk: Κοντά στο 62% ο Κιλιτσντάρογλου στη Σμύρνη

Η Σμύρνη, παραδοσιακό προπύργιο των κεμαλιστών, φαίνεται ότι θα δώσει μεγάλη νίκη στον Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.

Όπως μεταδίδει το Haber Turk, με ενσωματωμένο το 59% των αποτελεσμάτων, ο προεδρικός υποψήφιος της εξωκομματικής συμμαχίας της αντιπολίτευσης εξασφαλίζει ποσοστό 61,95%, έναντι 32,65% του Ερντογάν.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης