Τραμπ: Η επιδημία του κορωνοϊού θα λήξει τον Απρίλιο λόγω της ζέστης

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 10 Φεβρουαρίου 2020, 20:12
Τραμπ: Η επιδημία του κορωνοϊού θα λήξει τον Απρίλιο λόγω της ζέστης

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ προέβλεψε σήμερα Δευτέρα ότι η επιδημία του νέου κορωνοϊού θα λήξει πιθανότατα τον Απρίλιο λόγω της ζέστης, χαιρετίζοντας για άλλη μια φορά τις ενέργειες της κινεζικής ηγεσίας για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

«Μέχρι τον Απρίλιο ή κατά τη διάρκεια του Απριλίου, η ζέστη σε γενικές γραμμές σκοτώνει αυτού του είδους τους ιούς», είπε ο Τραμπ σε ομιλία του στον Λευκό Οίκο. «Αυτό θα ήταν καλό», πρόσθεσε.

Η τροχιά που θα ακολουθήσει η επιδημία του 2019-nCoV θα μπορούσε να καμφθεί με την άφιξη της άνοιξης ή του καλοκαιριού, όμως καθοριστικό ρόλο εκτιμάται ότι θα διαδραματίσουν τα μέτρα αναχαίτισης της διάδοσης του ιού. Σε αυτό το στάδιο, η επιδημία συνεχίζεται και οι υγειονομικές Αρχές επιφυλάσσονται να πουν αν βλέπουν να έρχεται η «κορύφωσή» της, δηλαδή το σημείο όπου ο αριθμός των νέων κρουσμάτων θα αρχίσει να μειώνεται από εβδομάδα σε εβδομάδα.

«Δεν ξέρουμε», ήταν η απάντηση που έδωσε την Παρασκευή ο διευθυντής του αμερικανικού Ινστιτούτου Λοιμωδών Ασθενειών, ο Άντονι Φότσι, όταν ρωτήθηκε πότε θα αρχίσει να παρουσιάζει σημάδια κάμψης η επιδημία. «Κάθε πρόβλεψη θα ήταν άστοχη, επειδή ακόμη υπάρχουν πάρα πολλοί άγνωστοι παράγοντες», πρόσθεσε.

Ένας καθοριστικός παράγοντας θα ήταν κατά πόσο επεκτείνεται η επιδημία εκτός της Κίνας και αν οι άλλες χώρες έχουν την ικανότητα να την συγκρατήσουν.

Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος έπλεξε και πάλι το εγκώμιο του Πεκίνου για τον τρόπο που διαχειρίζεται την επιδημία, από την οποία έχουν χάσει τη ζωή τους περισσότεροι από 900 άνθρωποι. «Πιστεύω ότι κάνουν καλή δουλειά. Είχα μια μακρά συζήτηση με τον πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ και είναι πολύ αισιόδοξος».

Πηγή: ΑΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 10 Φεβρουαρίου 2020, 20:31