Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τις πυρκαγιές που μαίνονται στα Ουράλια όρη στη Ρωσία, οι οποίες έχουν καταστρέψει εκατοντάδες σπίτια και έχουν αναγκάσει πολλούς ανθρώπους να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, ανακοίνωσαν αξιωματούχοι χθες, Κυριακή.

Ο Ρώσος υπουργός Εκτάκτων Καταστάσεων Αλεξάντερ Κουρένκοφ μετέβη νωρίς σήμερα στην περιφέρεια Κουργκάν, στη νότια Ρωσία, όπου οι δασικές πυρκαγιές έχουν εξαπλωθεί σε αρκετά χωριά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ίδιος έκανε λόγο για «μια δύσκολη κατάσταση» σε ανάρτησή του στο Telegram.

Η επιτροπή έρευνας της περιφέρειας Κουργκάν ξεκίνησε έρευνα για την πυρκαγιά που προκάλεσε τον θάνατο τριών ανθρώπων την Κυριακή και κατέστρεψε αρκετά σπίτια και επιχειρήσεις.

«Η εξάπλωση της πυρκαγιάς κατέστη δυνατή λόγω ενδεχόμενης αμέλειας από τους αρμόδιους αξιωματούχους», επεσήμανε η επιτροπή σε ανάρτηση στον ιστότοπό της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έξι από τις 13 δασικές πυρκαγιές που έχουν ξεσπάσει στην περιοχή έχουν τεθεί υπό έλεγχο, μετέδωσε το πρακτορείο TASS.

Τεράστιες πυρκαγιές ξέσπασαν επίσης στην περιφέρεια Σβερντλόφσκ και πιο νότια, στην περιφέρεια Τιουμέν, επίσης στα Ουράλια.

Στο μεταξύ υπό έλεγχο τέθηκε χθες το βράδυ φωτιά που σημειώθηκε σε πυριτιδαποθήκη και οδήγησε τις αρχές να απομακρύνουν τους κατοίκους μικρού χωριού στην περιφέρεια Σβερντλόφσκ.

Το υπουργείο εκτάκτων καταστάσεων της περιφέρειας επεσήμανε ότι άλλες 53 πυρκαγιές εξακολουθούν να μαίνονται, έχοντας καταστρέψει περισσότερα από 330.000 στρέμματα δάσους.

Σύμφωνα με τον ανεξάρτητο ιστότοπο SOTA, κάποιες από τις πυρκαγιές στη Σβερντλόφσκ προκλήθηκαν από εκρήξεις και εμπρησμό.

Στα τέλη Απριλίου πυρκαγιά στην ίδια περιφέρεια είχε προκαλέσει τον θάνατο ενός ανθρώπου και είχε αφήσει εκατοντάδες άλλους άστεγους.

Στην περιφέρεια Τιουμέν, καταστράφηκαν από πυρκαγιά περισσότερα από 120 κτίρια σε δύο μικρά χωριά, σύμφωνα με τις τοπικές υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων.

Όπως μετέδωσε το TASS, περίπου 23 δασικές πυρκαγιές μαίνονται στην περιοχή.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης