Η επιθετικότητα της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο είναι αποτέλεσμα της «παγκόσμιας υποχώρησης των ΗΠΑ», εκτιμά ο πρώην σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Ντόναλντ Τραμπ, Τζον Μπόλτον σε σχόλιό του στο Twitter.

Ο πρώην σύμβουλος του Τραμπ, θεωρεί ότι οι ΗΠΑ πρέπει να έχουν ηγετικό ρόλο στην διαφύλαξη της ελληνικής και κυπριακής κυριαρχίας που θα αποτρέψουν όπως σημειώνει, την αύξηση των εντάσεων από τις μαχητικές ενέργειες της Τουρκίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Να σημειωθεί ότι ο Τζον Μπόλτον σχολίασε τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο με αφορμή δημοσίευμα του BBC το οποίο αναφέρεται στην ανάπτυξη δύο καταδιωκτικών Rafale και δύο πλοίων του Πολεμικού Ναυτικού της Γαλλίας στην περιοχή.

«Η επιθετικότητα της Τουρκίας έναντι πόρων πετρελαίου και φυσικού αερίου στην Ανατολική Μεσόγειο είναι άμεσο αποτέλεσμα της παγκόσμιας υποχώρησης των ΗΠΑ. Η ηγεσία μας στη διαφύλαξη της ελληνικής και της κυπριακής κυριαρχίας θα αποτρέψει την αύξηση των εντάσεων από τις μαχητικές ενέργειες της Τουρκίας», αναφέρει συγκεκριμένα στην ανάρτησή του.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης