Οι αρχές της Βενεζουέλας έχουν συλλάβει 11 υπόπτους στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργούν για την έφοδο σε απομακρυσμένη στρατιωτική βάση στη νότια επαρχία Μπολίβαρ.

Το Καράκας κατηγορεί τη Βραζιλία, την Κολομβία και το Περού – τρεις χώρες οι κυβερνήσεις των οποίων είναι αντίπαλες της σοσιαλιστικής κυβέρνησης και αναγνωρίζουν τον ηγέτη της αντιπολίτευσης Χουάν Γκουαϊδό ως νόμιμο αρχηγό του κράτους της Βενεζουέλας – για συνέργεια στην επίθεση, στην οποία έχασε τη ζωή του ένας στρατιώτης. Ωστόσο Μπραζίλια, Μπογοτά και Λίμα αρνήθηκαν πως είχαν οποιαδήποτε ανάμιξη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε ομιλία του που αναμεταδόθηκε απευθείας από τη δημόσια τηλεόραση, ο Μαδούρο προέτρεψε τον ακροδεξιό πρόεδρο της Βραζιλίας να συνεργαστεί στην έρευνα.

«Πιάστε τους δράστες της επίθεσης που βρίσκονται στο έδαφος της Βραζιλίας και επιστρέψτε τα όπλα στις ένοπλες δυνάμεις της Βενεζουέλας», είπε ο Μαδούρο.

Σύμφωνα με τον σοσιαλιστή πρόεδρο, στους 11 υπόπτους που έχουν συλληφθεί συγκαταλέγονται τόσο στρατιωτικοί όσο και πολίτες. Δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες. Νωρίτερα, είχε γίνει γνωστό ότι ανάμεσα στους δράστες που έχουν συλληφθεί είναι τουλάχιστον ένας στρατιώτης ο οποίος λιποτάκτησε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι αρχές επέρριψαν την ευθύνη σε «εξτρεμιστικούς τομείς της αντιπολίτευσης» για την επίθεση.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης