Βενεζουέλα: Τουλάχιστον 46 νεκροί σε εξέγερση φυλακισμένων

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 3 Μαΐου 2020, 00:19
Βενεζουέλα: Τουλάχιστον 46 νεκροί σε εξέγερση φυλακισμένων

Τουλάχιστον 46 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 60 τραυματίστηκαν σε εξέγερση που ξέσπασε σε φυλακή στην πόλη Πορτουγέσα στη δυτική Βενεζουέλα, σύμφωνα με μια οργάνωση προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και μίας βουλευτού της αντιπολίτευσης.

Η Μπεατρίς Γκιρόν, διευθύντρια του Παρατηρητηρίου Φυλακών της Βενεζουέλας, που προασπίζεται τα δικαιώματα των κρατουμένων, δήλωσε ότι 46 σοροί ταυτοποιήθηκαν μετά το περιστατικό που σημειώθηκε χθες στο σωφρονιστικό κατάστημα Los Llanos.

Η υπουργός Φυλακών της χώρας Ίρις Βαρέλα είπε στην εφημερίδα Ultimas Noticias χθες ότι η εξέγερση των κρατουμένων ξέσπασε έπειτα από μια απόπειρα απόδρασης και ότι ο διευθυντής της φυλακής τραυματίστηκε από πυρά. Δεν έδωσε απολογισμό των νεκρών, την ώρα που το υπουργείο Ενημέρωσης της Βενεζουέλας δεν ανταποκρίθηκε σε αίτημα να σχολιάσει.

Η Μαρία Μπεατρίς Μαρτίνες, βουλευτής της αντιπολίτευσης από την Πορτουγέσα, είπε πως την εξέγερση προκάλεσε το γεγονός ότι απαγορεύτηκε σε συγγενείς κρατουμένων να φέρουν τρόφιμα κατά τη διάρκεια του επισκεπτηρίου. Οι περιορισμοί στα επισκεπτήρια εντάσσονται στις προσπάθειες της χώρας να αποτρέψει την εξάπλωση του νέου κορονοϊού στις υπεπλήρεις φυλακές.

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 3 Μαΐου 2020, 00:24