Ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι εξέφρασε ικανοποίηση για τη νέα στρατιωτική βοήθεια που ανακοίνωσαν πως θα προσφέρουν στη χώρα του η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής για να αντιμετωπιστεί η εισβολή του στρατού της Ρωσίας, καθώς ο πόλεμος διανύει πλέον τον δεύτερο χρόνο του.

«Προβλέπονται ταχείες παραδόσεις και παραγωγή πυρομαχικών», διαβεβαίωσε ο κ. Ζελένσκι στο καθημερινό μαγνητοσκοπημένο διάγγελμά του χθες το βράδυ. Πρόκειται για «στρατηγικό βήμα», πρόσθεσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ΕΕ ανακοίνωσε χθες Δευτέρα πως θα δαπανήσει 2 δισεκατομμύρια ευρώ για να εφοδιάσει την Ουκρανία με 1 εκατομμύριο οβίδες για το πυροβολικό τους επόμενους δώδεκα μήνες. Οι ΗΠΑ, από την πλευρά τους, παρουσίασαν νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας για να προσφερθούν στις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις πυρομαχικά και νέα όπλα, αξίας 350 δισεκ. δολαρίων.

«Αυτό ενισχύει την πεποίθηση πως είμαστε ενωμένοι κι ότι η πορεία προς τη νίκη επί του κράτους τρομοκράτη είναι ασταμάτητη», σύμφωνα με τον κ. Ζελένσκι, που προηγουμένως χθες επικοινώνησε με ευρωπαίους ηγέτες για να τους ευχαριστήσει προσωπικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης