Εξήντα χρόνια μετά το τέλος του εμφυλίου το 1949, στρατιωτικοί αξιωματούχοι της Κίνας και της Ταϊβάν αναμένεται να συναντηθούν ξανά για πρώτη φορά σε φόρουμ για θέματα ασφαλείας που θα φιλοξενήσουν οι ΗΠΑ στη Χαβάη τον προσεχή Αύγουστο.

Τόσο το επιτελείο ενόπλων δυνάμεων της Ταϊβάν, όσο και η Κίνα, επιβεβαίωσαν τη συμμετοχή τους στο φόρουμ, όπως ανακοίνωσαν τοπικά ΜΜΕ και των δύο χωρών.

Ωστόσο, δεν επιβεβαιώθηκε από καμία πλευρά αν, εκτός από την κοινή τους εμφάνιση, οι αντιπρόσωποι των δύο χωρών θα ανταλλάξουν απόψεις με τους ομολόγους τους στο πλαίσιο των εργασιών του φόρουμ.

Οι ΗΠΑ προσκάλεσαν στο συγκεκριμένο φόρουμ εκπροσώπους και από την Ιαπωνία, τη Νότιο Κορέα, τη Σιγκαπούρη, τη Μαλαισία, την Ταϊλάνδη και τις Φιλιππίνες.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης