Μετά τη χθεσινή συνάντηση που είχε ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης, Μπουλέντ Αρίντς, με τους επικεφαλής των μειονοτικών θρησκευμάτων στην Κωνσταντινούπολη, δήλωσε ότι η Τουρκία «επιδιώκει την αδελφική συνύπαρξη όλων των πολιτών στα χώματα αυτά, που στην ιστορία αποτέλεσαν την κοιτίδα πολλών και διαφόρων πολιτισμών».
«Τα τελευταία χρόνια, η Τουρκία έδρασε πολύ αποφασιστικά στο θέμα των βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθεριών και αντιμετώπισε με θάρρος θέματα που αποτελούσαν ταμπού», είπε ο Αρίντς και πρόσθεσε: «Κάθε Τούρκος πολίτης, ανεξαρτήτως της θρησκείας ή της εθνότητας στην οποία ανήκει, θεωρείται μέλος της τουρκικής Δημοκρατίας, το αντίθετο αποκλείεται από την τουρκική κυβέρνηση».
O Αρίντς αναφέρθηκε και στην επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης, δηλώνοντας ότι είναι αίτημα «λογικό και δίκαιο», διευκρινίζοντας πως η καθυστέρηση της επαναλειτουργίας «δυστυχώς, προσκρούει σε υφιστάμενες διατάξεις, που αποτελούν μεγάλο εμπόδιο».
Διαβάστε επίσης:
Ανοίγει η Θεολογική Σχολή της Χάλκης; , 11 Μαρτίου 2010, 14:32

