Για 12 ολόκληρες ώρες η Αναλίζα Φορτουνάτο αναζητούσε εναγωνίως το νεογέννητο βρέφος της σε νοσοκομείο της επαρχίας Nocera Inferiore, αφού κανείς από τους υπεύθυνους δεν είχε επαρκείς εξηγήσεις να της δώσει για το πού βρισκόταν.
Οι αστυνομικές Αρχές κινητοποιήθηκαν άμεσα και στο νοσοκομείο σήμανε συναγερμός. Από την πρώτη στιγμή βασική ύποπτη για την απαγωγή του βρέφους ήταν μια 42χρονη νοσοκόμα.
Η νοσοκόμα, που ονομάζεται Αναρίτα Μπουνοκόρε, πήρε το αγοράκι από τη μητέρα του, ισχυριζόμενη πως έπρεπε να το πάει στον παιδίατρο, αλλά το πήρε στο σπίτι της.
Η Αστυνομία δημοσίευσε το σκίτσο της νοσοκόμας και ύστερα από 12 ώρες, ένας γείτονας είδε το σκίτσο της γυναίκας σε δελτίο ειδήσεων και κατάλαβε ότι το βρέφος βρισκόταν στο διαμέρισμα δίπλα στο δικό του. Ειδοποίησε την Αστυνομία και οι αστυνομικοί που έφτασαν ύστερα από μισή ώρα πραγματοποίησαν έφοδο μπλοκάροντας την πόρτα και τα παράθυρα του διαμερίσματος της 42χρονης.
Η 42χρονη είχε απαγάγει το παιδί, επειδή πρόσφατα είχε αποβάλλει, και σκόπευε να το παρουσιάσει στην οικογένειά της ως δικό της.
Ο μικρός Λούκας επέστρεψε σώος στη μητέρα του, η οποία δήλωσε ότι συγχωρεί τη νοσοκόμα, μια και δεν έκανε κακό στο αγοράκι.

