Ο πρώην πρόεδρος της Ακτής Ελεφαντοστού, Laurent Gbagbo, έκανε χθες την πρώτη του δημόσια εμφάνιση, ύστερα από τη σύλληψή του από τις δυνάμεις του πολιτικού του αντιπάλου, Alassane Ouattara στις 11 Απριλίου στο πλαίσιο συνάντησής του με ομάδα διεθνών διαμεσολαβητών.

Ο Laurent Gbagbo έδειχνε σε καλή κατάσταση χωρίς να φέρει ίχνη βασανισμού και μίλησε για αρκετή ώρα με τον πρώην Γενικό Γραμματέα του Ο.Η.Ε., Kofi Annan και τον Αρχιεπίσκοπο Νοτίου Αφρικής, Desmond Tutu, από τον οποίο μάλιστα ζήτησε και μια Βίβλο. Η συνάντηση έγινε στην πόλη Κορχογκό, στα βόρεια της αφρικανικής χώρας.

Η σύλληψη του πρώην προέδρου, ο οποίος είχε αρνηθεί να εγκαταλείψει την εξουσία μετά την εκλογική του ήττα στις εκλογές του περασμένου Νοεμβρίου, σήμανε τη λήξη μιας σειράς ένοπλων συγκρούσεων μεταξύ των δύο αντίπαλων παρατάξεων στην οποία υπολογίζεται ότι περισσότεροι από 3.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης