Περισσότεροι από 30 αρχηγοί κρατών και αντιπρόσωποι κυβερνήσεων των 53 χωρών-μελών της Αφρικανικής Ένωσης συμμετέχουν στην τριήμερη σύνοδο που αρχίζει στην Καμπάλα της Ουγκάντας.
Η σύνοδος που διεξάγεται υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας αναμένεται να επικεντρωθεί στον πόλεμο στη Σομαλία, στην αύξηση του αριθμού των στρατιωτών της ειρηνευτικής δύναμης στη χώρα καθώς και την αλλαγή των κανόνων εμπλοκής τους ώστε να προσπαθήσουν να συντρίψουν τις ισλαμιστές αντάρτες.
Διπλωματικές πηγές στην Καμπάλα ανέφεραν ότι μεταξύ άλλων ενδέχεται να «υποσχεθούν» την αποστολή στρατευμάτων, η Αγκόλα, η Μοζαμβίκη και η Νότια Αφρική.
Η σημερινή δύναμη των 6.000 αποτελείται από δυνάμεις που έχουν στείλει η Ουγκάντα και το Μπουρούντι.

