Δύο νεαρά αδέλφια από τη Σουηδία, με καταγωγή από το Κόσσοβο, καταδικάστηκαν σήμερα σε ποινές φυλάκισης τριών και δύο ετών για την απόπειρα εμπρησμού της κατοικίας του Λαρς Βιλκς, του σκιτσογράφου που το 2007 σχεδίασε ένα σκίτσο που παρουσίαζε τον προφήτη Μωάμεθ ως σκύλο.
Ο μεγαλύτερος από τα δύο αδέλφια, ο Μέντρο Αλίγια, 21 ετών, καταδικάστηκε για απόπειρα εμπρησμού σε τρία χρόνια φυλάκιση, ενώ ο μικρότερος αδελφός του, ο Μενσούρ, σε δύο χρόνια φυλάκισης με την ίδια κατηγορία, σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου του Χέλσινγκμποργκ.
Τα δύο αδέλφια, που είναι μουσουλμάνοι, προσπάθησαν να βάλουν φωτιά στο σπίτι του Βιλκς τον προηγούμενο Μάιο, πετώντας βόμβες μολότοφ μέσα από τα παράθυρα, «διότι ήταν βαθιά οργισμένοι από τα σκίτσα του Μωάμεθ», αναφέρει η απόφαση.

