Η διασφάλιση της σταθερότητας του ευρώ και η ανάπτυξη της ευρωπαϊκής οικονομίας θα βρεθούν στο επίκεντρο των συνομιλιών που θα έχουν σήμερα στο Βερολίνο η Άνγκελα Μέρκελ και Ζαν-Μαρκ Ερό.
Όπως δηλώνει σε συνέντευξή του προς την Süddeutsche Zeitung ενόψει της συνάντησής του με την γερμανίδα καγκελάριο ο γάλλος πρωθυπουργός, είναι προς το συμφέρον όλων των Ευρωπαίων να επιδείξουν μεγαλύτερη αλληλεγγύη προς τις χώρες της ευρωζώνης που αντιμετωπίζουν προβλήματα.
Σε διαφορετική περίπτωση ελλοχεύει ο κίνδυνος για ντόμινο, όπως υπογραμμίζει, προσθέτοντας ότι στον αντίποδα και οι χώρες της κρίσης θα πρέπει να εντείνουν τις προσπάθειές τους στο πεδίο των περικοπών.
«Εάν θέλουμε να προοδεύσουμε στην Ευρώπη, θα πρέπει να γνωρίζουμε καλύτερα τα προβλήματά μας προκειμένου να βρίσκουμε από κοινού λύσεις», προσθέτει ο Ζαν-Μαρκ Ερό.
Επιμέλεια: Κωνσταντίνα Παπατσάκωνα

