Τραγωδία το απόγευμα της Τρίτης (15/07/2025) στην Ιταλία, όταν τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και δύο ακόμη τραυματίστηκαν σοβαρά, σε φονικό τροχαίο δυστύχημα μέσα στη σήραγγα Base, στον αυτοκινητόδρομο Α1, στη Φλωρεντία, κατά μήκος της Variante di Valico.
Το δυστύχημα σημειώθηκε όταν ένα Fiat Panda, στο οποίο επέβαιναν πέντε άτομα, ακινητοποιήθηκε ξαφνικά στη λωρίδα κυκλοφορίας του.
Ορισμένα διερχόμενα οχήματα πρόλαβαν να το αποφύγουν, ωστόσο ένα φορτηγό που ακολουθούσε δεν κατάφερε να σταματήσει εγκαίρως, με αποτέλεσμα να επέλθει σφοδρότατη σύγκρουση.
Η σύγκρουση ήταν τόσο δυνατή, που χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής με ειδικά εργαλεία για τον απεγκλωβισμό των επιβαινόντων. Στο σημείο βρέθηκαν αμέσως δυνάμεις της Πυροσβεστικής με γερανό και εξοπλισμό κοπής μετάλλων, ενώ παράλληλα γιατροί και διασώστες προσέφεραν τις πρώτες βοήθειες. Δυστυχώς, παρά τις προσπάθειες των διασωστών, τρεις άνδρες υπέκυψαν στα τραύματά τους επί τόπου.
