«Τσιμπημένες» τιμές στα μελομακάρονα, κουραμπιέδες, τσουρέκια και τα βουτήματα βλέπουν για την εορταστική περίοδο τα μέλη της Συντεχνίας Αρτοποιών Αθηνών προαστίων Περιχώρων.
Οι αρτοποιοί δικαιολογούν τις αυξήσεις, λόγω της αύξησης του κόστους των πρώτων υλών και της ανάγκης κάλυψης των δαπανών παραγωγής.
Την ίδια στιγμή, πάντως, η συντεχνία απευθύνει έκκληση στα μέλη της να διαμορφώσουν και να διατηρήσουν τις τιμές σε τέτοια επίπεδα, ώστε να είναι προσιτές στο καταναλωτικό κοινό.
Το εορταστικό ωράριο για τους φούρνους καθορίστηκε ως εξής:
– Την Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου θα παραχθεί και θα διατεθεί ψωμί 4 ημερών (Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή).
– Το Σάββατο 26 Δεκεμβρίου, δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων, όλα τα αρτοποιεία θα παραμείνουν κλειστά.
– Την Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου θα παραχθεί και θα διατεθεί στο κοινό ψωμί 4 ημερών ή κατά βούληση Πέμπτη 2 ημέρες ψωμί και Σάββατο 2 ημέρες ψωμί.
Τις ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, τα αρτοποιεία θα παραμείνουν ανοιχτά από το πρωί στις 8.00 μέχρι το μεσημέρι στις 13.00 για το ψήσιμο των φαγητών.
Την Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2010 θα παραχθεί και θα διατεθεί στο κοινό ψωμί 2 ημερών, ενώ την Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2010, ημέρα των Θεοφανίων, τα αρτοποιεία δεν θα δεχθούν ούτε φαγητά για ψήσιμο.

