Περισσότερα από 60 σκάφη από όλον τον κόσμο, 40 περίπτερα ναύλωσης σκαφών και ναυλομεσιτών, αλλά και δεκάδων εταιρειών που προσφέρουν υπηρεσίες στο θαλάσσιο τουρισμό, θα συμμετέχουν στη φετινή έκθεση για τον επαγγελματικό Yachting στην Ελλάδα, East Med Yacht Show 2019, που για τέταρτη φορά φέτος πραγματοποιείται στη Μαρίνα Ζέας, από την Παρασκευή 10 Μαΐου έως τη Δευτέρα 13 Μαΐου στη προβλήτα Α στο λιμάνι του Πειραιά.

Στη φετινή έκθεση θα υπάρχουν επίσης θεματικά σεμινάρια για τους επισκέπτες και επαγγελματίες του κλάδου που θα πραγματοποιηθούν στο ναυτικό μουσείο Ελλάδος αλλά και πολιτιστικές εκδηλώσεις για το ευρύ κοινό, όπως σεμινάρια καταδύσεων και ιστιοπλοϊκοί αγώνες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Ναυτιλίας Διονύσης Τεμπονέρας, στη διάρκεια σημερινής συνέντευξης Τύπου που διοργάνωσε η οργανωτική επιτροπή της έκθεσης στο Ναυτικό Όμιλο Ελλάδας ,είπε ότι φέτος και ειδικά μετά το Πάσχα, σύμφωνα και με στοιχεία, οι ναυλώσεις των σκαφών θα κυμανθούν σε ανοδικά και καλύτερα επίπεδα από πέρυσι, ενώ κάλεσε όλους τους επαγγελματίες του κλάδου να εγγράψουν τα σκάφη τους στο ηλεκτρονικό μητρώο που ήδη λειτουργεί ήδη.

«Σήμερα» πρόσθεσε επίσης, «είναι η παρουσίαση του ηλεκτρονικού ναυλοσυμφώνου, μία υπηρεσία που μειώνει τη γραφειοκρατία και βοηθά του επαγγελματίες που ασχολούνται με το θαλάσσιο τουρισμό να έχουν μία εύκολη πρόσβαση στις παρεχόμενες υπηρεσίες».

Ο κ. Τεμπονέρας είπε ότι ο υπουργείο Ναυτιλίας προκειμένου να διευκολύνει τους επαγγελματίες του κλάδου προχώρησε σε αναδιάταξη του προσωπικού κυρίως στα λιμεναρχεία το τελευταίο διάστημα, ενόψει και της θερινής περιόδου, προκειμένου να μην υπάρχουν καθυστερήσεις και γραφειοκρατία και να διευκολυνθούν οι επαγγελματίες του κλάδου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Στόχος μας είναι να έχουμε μία ανάπτυξη που να αποφέρει οφέλη όχι μόνο σε πελάτες και τουρίστες αλλά και στην τοπική και εθνική οικονομία» δήλωσε.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Πλοιοκτητών Ελληνικών Σκαφών Τουρισμού Αντώνης Στελλιάτος, είπε ότι στόχος φέτος είναι διαφημιστεί το ελληνικό επαγγελματικό σκάφος και να αναδειχθεί παράλληλα προς τον ξένο τουρισμό ότι η Ελλάδα είναι ο μοναδικός προορισμός για θαλάσσιο τουρισμό και γιώτινγκ καθώς σε όποιο ελληνικό πέλαγος και να πλέεις αναπνέεις αέρα ιστορίας και πολιτισμό.

Πρόσθεσε ότι από το 2016 και μετά οι ναυλώσεις των σκαφών αναψυχής με την αύξηση του ελληνικού τουρισμού έφθασε σε πρωτόγνωρα επίπεδα και ότι σε αυτό συντέλεσε ουσιαστικά το υπουργείο Ναυτιλίας και το Λιμενικό Σώμα προστατεύοντας την ελληνική σημαία. Είπε εξάλλου ότι αυτή τη στιγμή στον κλάδο απασχολούνται σε όλη την ελληνική επικράτεια περίπου 7.200 σκάφη, ενώ 2000 από αυτά έως σήμερα έχουν εγγραφεί στο ηλεκτρονικό μητρώο.

«Η πόλη έχει αγκαλιάσει το συγκεκριμένο θεσμό και θα συνεχίσει να το αγκαλιάζει. θέλουμε να συνεχιστεί το συγκεκριμένο σαλόνι σκαφών να γίνεται στη Μαρίνα Ζέας» τόνισε ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης προσθέτοντας ότι η ματιά της πόλης είναι προς τη θάλασσα, τον τουρισμό και τη ναυτιλία. Κάλεσε όλους τους Πειραιώτες και τους πολίτες της Αττικής να επισκεφθούν την Έκθεση που συνδυάζεται και με τις εκδηλώσεις του δήμου «Ημέρες Θάλασσας».

«Η Περιφέρεια Αττικής υποδέχεται για άλλη μία φορά αυτή την εξαιρετική έκθεση σκαφών της ανατολικής Μεσογείου που εξελίσσεται σε θεσμό και είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με το θαλάσσιο τουρισμό», τόνισε ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης.

Ο Γιώργος Βερνίκος, πρόεδρος της Οικονομική και Κοινωνικής Επιτροπής και εκπρόσωπος του ΣΕΤΕ τόνισε ότι η συνέχιση αυτού του θεσμού είναι πολύ σημαντικό για τον Πειραιά και τους γύρω δήμους. Ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά ΕΒΕΠ Βασίλης Κροκίδης τόνισε ότι ο κλάδος του “Yachting” αποτελεί βασικό παράγοντα ενίσχυσης του θαλάσσιου τουρισμού στη χώρα μας, δεδομένου ότι η «πολυνησία» και οι αμέτρητες παραλίες προκαλούν ιδιαίτερο ενδιαφέρον στους απαιτητικούς πελάτες του.

Πρόσθεσε ότι ως πρόεδρος του ΕΒΑΠ είναι υποχρεωμένος να στηρίζει την ελληνική επιχειρηματικότητα. Αναφέρθηκε επίσης στο σημαντικό ρόλο που έχει το υπουργείο Ναυτιλίας για την αναβάθμιση και τη λειτουργία των λιμενικών εγκαταστάσεων προσθέτοντας ότι η Ελλάδα έχει συνολικά 1068 λιμενικές εγκαταστάσεις και 400 λιμάνια εμπορικά επιβατηγά και μεικτής χρήσης.

Από φέτος πρόσθεσε οι λιμενικές εγκαταστάσεις και συγκεκριμένα οι μαρίνες για τους παρόχους και χρήστες είναι στην εποπτεία της ρυθμιστικής αρχής λιμένος. Είπε ότι από φέτος οι μαρίνες καλούνται να πληρώσουν 2 (‰)της χιλίοις ετησίως στη ρυθμιστική αρχή λιμένος.

Δήλωσε επίσης ότι επειδή το ΕΒΕΠ εκπροσωπεί την επιχειρηματικότητα πρέπει οι πάροχοι και οι χρήστες να πάρουν την αξία των χρημάτων που πληρώνουν και να μη δουν τη ΡΑΛ ως μία εποπτική αρχή αλλά μία ρυθμιστική αρχή που θα μπορεί να τους λύσει τα προβλήματα και τις παθογένειες πάρα πολλών ετών.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης