Υπεγράφη η νέα Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 29 Ιουνίου 2022, 14:26
Υπεγράφη η νέα Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας

Υπεγράφη σήμερα Τετάρτη από τους κοινωνικούς εταίρους (ΓΣΕΕ, ΣΕΒ, ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ, ΣΕΤΕ, ΣΒΕ) η νέα Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, με παράταση χρόνου της ισχύουσας σύμβασης μέχρι τις 30 Ιουνίου 2023.

Στους όρους που θα συνεχίσουν να ισχύουν είναι και η δέσμευση των συμβαλλόμενων μερών ότι, αν κατά τη διάρκεια ισχύος της νέας ΕΓΣΣΕ αρθεί, με οποιονδήποτε τρόπο, οποιαδήποτε περιοριστική διάταξη που έχει επιβληθεί με νομοθετική παρέμβαση στην καθολικότητα ισχύος των μισθολογικών όρων των Εθνικών Γενικών ΣΣΕ, τότε θα ξεκινήσουν άμεσα διαπραγματεύσεις για τον καθορισμό των μισθολογικών όρων της ΕΓΣΣΕ.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδος (ΓΣΕΕ), η νέα Σύμβαση διατηρεί επίσης σε ισχύ κορυφαίες κατακτήσεις των εργαζομένων, όπως επιδόματα τριετιών, γάμου, Δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα, ετήσια άδεια, καθώς και όλες τις άδειες που αφορούν στη συμφιλίωση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής.

Επιπλέον, οι κοινωνικοί εταίροι συμφώνησαν στη δημιουργία ομάδας εργασίας η οποία, μεταξύ άλλων, θα παραδώσει πόρισμα για τη σύσταση του αυτόνομου νομικού προσώπου που προβλέπει ο νόμος σχετικά με την επαγγελματική κατάρτιση.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 29 Ιουνίου 2022, 14:52