Επίσκεψη στο Κέντρο Προώθησης Απασχόλησης Αγίων Αναργύρων-Ιλίου πραγματοποίησαν η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για θέματα Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων, Μαρία Συρεγγέλα και ο διοικητής της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ), Σπύρος Πρωτοψάλτης.

Κατά την επίσκεψη, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, τονίστηκε ότι η μείωση της ανεργίας, η ένταξη των νέων στην αγορά εργασίας και η στήριξη των εργαζομένων μητέρων είναι στις προτεραιότητες της σημερινής κυβέρνησης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Στο υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων προωθούμε δράσεις για να μειώσουμε την ανεργία των νέων και να καταπολεμήσουμε τις διακρίσεις που υφίστανται οι γυναίκες στην αγορά εργασίας. Σχεδιάζουμε και υλοποιούμε μέτρα για τη στήριξη της γυναικείας εργασίας, μέτρα πρακτικά, ουσιαστικά και με αποτέλεσμα. Έτσι, καταφέραμε να μειώσουμε τη γυναικεία ανεργία στο 15% τον Σεπτέμβριο του 2022 από το 21,5% που ήταν τον Σεπτέμβριο του 2019», επεσήμανε η υφυπουργός.

Στη συνέχεια, η κ. Συρεγγέλα αναφέρθηκε στη συνεργασία με τη ΔΥΠΑ για τη στήριξη άνεργων γυναικών θυμάτων βίας, με αύξηση μοριοδότησης κατά 40% στο βελτιωμένο πρόγραμμα δεύτερης επιχειρηματικής ευκαιρίας και ένταξη των άνεργων γυναικών θυμάτων στο πρόγραμμα απασχόλησης ευπαθών κοινωνικών ομάδων.

«Είμαστε δίπλα σε όλες τις γυναίκες. Αντιλαμβανόμαστε πλήρως τις ανάγκες τους και το αποδεικνύουμε συνεχώς, δημιουργώντας νέες και καινοτόμες δράσεις στήριξής τους», υπογράμμισε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και συμπλήρωσε:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Εμείς δεν μένουμε στα λόγια, αλλά ασκούμε κοινωνική πολιτική στην πράξη, ενσωματώνουμε την οπτική του φύλου στις τομεακές πολιτικές και δημιουργούμε τα θεμέλια για την ισότιμη πρόσβαση ανδρών και γυναικών στην αγορά εργασίας».

Από την πλευρά του, ο διοικητής της ΔΥΠΑ δήλωσε:

«Το Κέντρο Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ2) Αγίων Αναργύρων-Ιλίου είναι μία από τις μεγαλύτερες υπηρεσίες μας που εξυπηρετεί δεκάδες χιλιάδες πολίτες από διαφορετικές κοινωνικές ομάδες και μεγάλο αριθμό επιχειρήσεων, επιτελώντας καθημερινά ένα σημαντικό κοινωνικό έργο και στηρίζοντας την κοινωνική συνοχή και οικονομία της περιοχής.

Ενισχύσαμε το ΚΠΑ2, πρόσφατα, με 10 νέους εργαζόμενους, καθώς πιστεύουμε στον κρίσιμο ρόλο του στελεχιακού δυναμικού μας και στην καίρια συμβολή του στην υλοποίηση των ενεργητικών πολιτικών απασχόλησης της ΔΥΠΑ. Με την κ. Συρεγγέλα συζητήσαμε με τους υπαλλήλους για τις νέες δράσεις μας και τη μετεξέλιξη του τέως ΟΑΕΔ σε μία σύγχρονη, ευρωπαϊκή Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης και ενημερωθήκαμε για την πορεία των προγραμμάτων απασχόλησης και κατάρτισης που υλοποιούμε.

Η ΔΥΠΑ αλλάζει, έρχεται πιο κοντά στον πολίτη και στον κόσμο τού επιχειρείν και σχεδιάζει αποτελεσματικά και στοχευμένα προγράμματα που προωθούν την απασχόληση και αναβαθμίζουν τις δεξιότητες όσων αναζητούν εργασία».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης