Η Πορτογαλία υποδέχθηκε από τον Ιανουάριο έως τον Σεπτέμβριο σχεδόν 10 εκατομμύρια ξένους τουρίστες λιγότερους απ’ ό,τι κατά την ίδια περσινή περίοδο, εξαιτίας της υγειονομικής κρίσης, ανακοίνωσε σήμερα το Εθνικό Ινστιτούτο Στατιστικής (INE).

Αυτό αντιπροσωπεύει μια κατάρρευση κατά 73,8% στις αφίξεις τουριστών από το εξωτερικό σε μια χώρα όπου ο τουριστικός τομέας αντιπροσωπεύει το 8,7% του ΑΕΠ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συνολικά ο πορτογαλικός ξενοδοχειακός τομέας φιλοξένησε 8,7 εκατομμύρια άτομα σε διάστημα εννέα μηνών, κάτι που αντιπροσωπεύει μείωση κατά 59,3% σε αριθμό φιλοξενουμένων και κατάρρευση του τζίρου του κατά 64,5%, στο 1,23 δισ. ευρώ.

Ο αριθμός των ξένων τουριστών έπεσε στα 3,4 εκατομμύρια, έναντι 13 εκατομμυρίων από τον Ιανουάριο έως τον Σεπτέμβριο του 2019.

Η εσωτερική αγορά άντεξε καλύτερα, καταγράφοντας πτώση κατά 36,9%, στα 5,3 εκατομμύρια φιλοξενουμένων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όσον αφορά τους ξένους τουρίστες, «όλες οι κύριες αγορές κατέγραψαν σημαντική πτώση, πάνω από 60%», υπογράμμισε η στατιστική υπηρεσία.

Οι αφίξεις Βρετανών τουριστών, που αποτελούν τη μεγαλύτερη αγορά της Πορτογαλίας, αυξήθηκαν εντούτοις από τα τέλη Αυγούστου έως τα μέσα Σεπτεμβρίου λόγω μιας προσωρινής άρσης των περιορισμών στα ταξίδια, που είχε επιβληθεί από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Από τον Απρίλιο έως τον Ιούλιο, ο αριθμός των διανυκτερεύσεων Βρετανών φιλοξενουμένων μειώθηκε κατά περισσότερο από 90%, στη συνέχεια αυτή η πτώση περιορίστηκε στο 79,9% τον Αύγουστο και μετά στο 70,7% τον Σεπτέμβριο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης