Κορωνοϊός: Αναστέλλονται όλες οι πτήσεις από τα ελληνικά αεροδρόμια από και προς τη Βόρεια Ιταλία

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 9 Μαρτίου 2020, 15:23
Κορωνοϊός: Αναστέλλονται όλες οι πτήσεις από τα ελληνικά αεροδρόμια από και προς τη Βόρεια Ιταλία

Την αναστολή όλων των πτήσεων από και προς τη Βόρεια Ιταλία ως μέτρο πρόληψης κατά του κορωνοϊού ανακοίνωσε η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.

Το μέτρο αυτό λαμβάνεται κατόπιν πρωτοβουλίας του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστα Καραμανλή, ο οποίος, σε συνεννόηση με τον υπουργό Υγείας κ. Βασίλη Κικίλια και με τον ΕΟΔΥ, επικοινώνησε με την ΥΠΑ, καθώς και με τη σύμφωνη γνώμη όλων των αεροπορικών εταιρειών.

Σημειωτέον πως ήδη λαμβάνονται εντατικά μέτρα στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, με απολυμάνσεις στο τέλος κάθε βάρδιας και το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών παρακολουθεί την κατάσταση με μεγάλη προσοχή και σε απόλυτη συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας και τον ΕΟΔΥ.

Η ανακοίνωση από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας

«Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας δίνοντας προτεραιότητα στην ασφάλεια των επιβατών και των πτήσεων και εναρμονισμένη με τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας και του ΕΟΔΥ, ανακοινώνει ως μέτρο πρόληψης κατά του COVID19 την προσωρινή αναστολή όλων των πτήσεων από και προς την Βόρεια Ιταλία», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση και συνεχίζει:

«Η σχετική NOTAM ισχύει από σήμερα 9 Μαρτίου 2020 έως τις 23 Μαρτίου 2020 και αφορά όλα τα αεροδρόμια της Βόρειας Ιταλίας και συγκεκριμένα τις περιοχές (Emilia Romagna, Piedmont, Lombardy και Veneto). Σημειώνεται ότι η αναστολή πτήσεων ισχύει για όλα τα αεροδρόμια της Ελλάδας και όλες τις αεροπορικές εταιρίες».

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 9 Μαρτίου 2020, 17:50