Το αεροδρόμιο του Μονάχου, το δεύτερο μεγαλύτερο στη Γερμανία, ανακοίνωσε σήμερα ότι θα ακυρωθούν όλες οι πτήσεις την Παρασκευή, λόγω μιας απεργιακής κινητοποίησης του προσωπικού του, με μισθολογικά αιτήματα.

«Λόγω της απεργίας (…) δεν θα πραγματοποιηθεί καμία τακτική πτήση από τα μεσάνυχτα της Παρασκευής μέχρι τη 1 το πρωί του Σαββάτου», ανέφερε η διαχειρίστρια εταιρεία του αεροδρομίου. Συνολικά, ήταν προγραμματισμένες περισσότερες από 700 αφίξεις και αναχωρήσεις επιβατικών αεροσκαφών οι οποίες δεν θα γίνουν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Θα πραγματοποιηθούν μόνο ορισμένες «ειδικές» πτήσεις, για «ανθρωπιστικούς, ιατρικούς ή τεχνικούς» λόγους, καθώς και εκείνες που μεταφέρουν συμμετέχοντες στη Σύνοδο του Μονάχου για την Ασφάλεια, ένα πολιτικό-διπλωματικό διεθνές «ραντεβού» με τη συμμετοχή πολλών ηγετών, που θα διεξαχθεί στην πόλη αυτή από την Παρασκευή μέχρι την Κυριακή.

Το συνδικάτο Verdi προκήρυξε απεργία των εργαζομένων σε επτά από τα μεγαλύτερα γερμανικά αεροδρόμια, καθώς συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις για τις αυξήσεις των μισθών. Το αεροδρόμιο της Φραγκφούρτης προέβλεψε ότι θα υπάρξει «αναστάτωση» στα δρομολόγια και συνέστησε στους επιβάτες να αποφύγουν να πάνε εκεί.

Η απεργία αφορά επίσης τα αεροδρόμια της Βρέμης, του Ντόρτμουντ, του Αμβούργου, του Ανόβερου και της Στουτγάρδης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συνδικάτα και εργοδότες διαπραγματεύονται αυξήσεις στους μισθούς του προσωπικού εδάφους των αεροδρομίων και του προσωπικού ασφαλείας, με τα πρώτα να ζητούν να καλυφθεί η απώλεια αγοραστικής δύναμης των εργαζομένων λόγω του αυξημένου πληθωρισμού. Τον περασμένο μήνα το Verdi κήρυξε απεργία στο αεροδρόμιο του Βερολίνου, με αποτέλεσμα να ματαιωθούν ή να επαναπρογραμματιστούν περίπου 300 πτήσεις.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης