Τη «διχογνωμία που φαίνεται να υπάρχει μεταξύ της πολιτικής ηγεσίας και της επιστημονικής επιτροπής» ως προς την αντιμετώπιση της καλπάζουσας πανδημίας του κορωνοϊού υπογράμμισε ο βουλευτής Μεσσηνίας και εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο», στηλιτεύοντας το γεγονός ότι «οι πολιτικές σκοπιμότητες της κυβέρνησης Μητσοτάκη έχουν πάρει το προβάδισμα έναντι της επιστημονικής προσέγγισης» και καλώντας τη ΝΔ «να σταματήσει με τις παλινωδίες και τον ερασιτεχνισμό της». «Περιμένουμε, επιτέλους, από την κυβέρνηση να επιδείξει σοβαρότητα» διεμήνυσε ο κ. Χαρίτσης, υπενθυμίζοντας πως «όχι μόνο δεν αξιοποίησε τον χρόνο που κερδίσαμε για να θωρακίσει το ΕΣΥ, αλλά την ίδια στιγμή εξέπεμπε αντιφατικά μηνύματα – από τη χρήση της μάσκας, μέχρι τα σχολεία, τις εκκλησίες, τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Είδαμε μέχρι και τον υπουργό Τουρισμού να μιλάει για μη αύξηση της πληρότητας στα πλοία και την κυβέρνηση να προχωράει σε αύξηση, ενώ οι υπουργοί Υγείας και Τουρισμού δεν συμμετείχαν καν στις σχετικές συσκέψεις» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ως προς τον ανασχηματισμό, ο κ. Χαρίτσης επισήμανε ότι εδώ και περισσότερο από έναν μήνα ο κ. Μητσοτάκης δεν μπορεί να επιβάλει καν αυτό που θέλει στο ίδιο του το κόμμα, γι’ αυτό και έχει αναβάλει τρεις φορές τον προαναγγελθέντα ανασχηματισμό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Χαρίτσης επισήμανε: «Δεν αρκούν οι κινήσεις επικοινωνιακού χαρακτήρα και οι διευθετήσεις μεταξύ των στελεχών της ΝΔ. Πρέπει να δούμε την πολιτική κατεύθυνση του ανασχηματισμού. Τους πολίτες δεν τους αφορά ποιος κάθεται σε ποιον υπουργικό θώκο».

«Το κρίσιμο για την ελληνική κοινωνία σήμερα είναι η πολύ δύσκολη κοινωνική και πολιτική συνθήκη την οποία βιώνουμε. Απέναντι στην πανδημία η κυβέρνηση επέδειξε προχειρότητα, στην οικονομία τα πράγματα βαίνουν από το κακό στο χειρότερο, η εικόνα επίπλαστης επιτυχίας που επιχείρησε να καλλιεργήσει η ΝΔ καταρρέει, ενώ και στα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής η εικόνα της δήθεν διεθνούς απομόνωσης της Τουρκίας μάς οδήγησε σε πολύ επικίνδυνη κατάσταση» διευκρίνισε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Κληθείς να σχολιάσει την ενδιάμεση έκθεση της επιτροπής Πισσαρίδη που μόλις χθες το βράδυ δόθηκε στη δημοσιότητα, ο Αλ. Χαρίτσης αντιπαρέβαλε ότι «τον Απρίλιο του 2018, λίγο πριν την έξοδο από τα μνημόνια, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε στην εκπόνηση Εθνικής Αναπτυξιακής Στρατηγικής και το σχέδιο αμέσως δόθηκε στη δημοσιότητα για να γίνει διάλογος για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας. Αντιθέτως, τώρα η κυβέρνηση με χαρακτηριστική καθυστέρηση και εν μέσω θέρους επιχειρεί να επαναφέρει μια συνταγή από τα παλιά, συνταγή νεοφιλελεύθερων πολιτικών που… ξέμειναν και δεν πρόλαβαν να υλοποιηθούν, όπως η ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης» υπογράμμισε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τέλος, σχετικά με τα ελληνοτουρκικά, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε τη σημασία του «να υπάρξει σοβαρή προσπάθεια διαλόγου με την Τουρκία, όχι όμως υπό καθεστώς απειλής, αλλά με την αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων διπλωματικών μέσων από την ελληνική κυβέρνηση – όπως η δυνατότητα επιβολής κυρώσεων που πέτυχε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ». «Η Ελλάδα οφείλει να αναπτύξει πολυδιάσταση και ενεργητική εξωτερική πολιτική, με πρωτοβουλίες ανάλογες της Συμφωνίας των Πρεσπών, που σήμερα βλέπουμε πόσο χρήσιμη είναι, αλλά και με πρωτοβουλίες όπως η Ευρωμεσογειακή Σύνοδος, που δυστυχώς η κυβέρνηση Μητσοτάκη αγνόησε. Ταυτόχρονα και η Ευρώπη πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της και να μη διατηρεί ρόλο παρατηρητή» κατέληξε.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης