«Αύριο θα έχουμε υπουργικό συμβούλιο, ένας αγώνας ενάντια στο χρόνο με στόχο τον κρατικό προϋπολογισμό»

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 3 Νοεμβρίου 2022, 21:05
«Αύριο θα έχουμε υπουργικό συμβούλιο, ένας αγώνας ενάντια στο χρόνο με στόχο τον κρατικό προϋπολογισμό»

Στην αρχή της συνάντησής της, στις Βρυξέλλες, με την πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρομπέρτα Μετσόλα, η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι, δήλωσε: «αύριο στην Ρώμη θα έχουμε υπουργικό συμβούλιο. Πρόκειται για αγώνα ενάντια στο χρόνο, με στόχο την κατάρτιση του νέου κρατικού προϋπολογισμού».

Παράλληλα, η Μελόνι πρόσθεσε: «είμαι ευχαριστημένη που επέλεξα να έρθω στις Βρυξέλλες για την πρώτη μου επίσκεψη στο εξωτερικό και ιδίως στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, διότι αυτή είναι μια θέση που η Ιταλία επέλεξε να υποστηρίξει με σαφήνεια». Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και η νέα επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης επικέντρωσαν την προσοχή τους στο ενεργειακό, στον πόλεμο στην Ουκρανία και στο μεταναστευτικό.

Σήμερα το μεσημέρι, η Ιταλίδα πρωθυπουργός είχε ένα άτυπο γεύμα εργασίας με τον Ευρωπαίο Επίτροπο για τις οικονομικές και νομισματικές υποθέσεις, Πάολο Τζεντιλόνι. Συνεργάτες της, άφησαν να διαρρεύσει ότι η συνομιλία ήταν «ευχάριστη και επιβεβλημένη».

Στην βελγική πρωτεύουσα, η Τζόρτζια Μελόνι συναντήθηκε, επίσης, με την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. H συνομιλία τους διήρκεσε πενήντα λεπτά και αυτή την ώρα συναντά τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, με τον οποίο, στην συνέχεια, πρόκειται να έχει και γεύμα εργασίας.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 3 Νοεμβρίου 2022, 21:05