Στις 30 Ιουνίου αναμένεται να τεθεί το νέο απώτατο χρονικό όριο για την πληρωμή του Δώρου Πάσχα σε πάνω από 1,2 εκατομμύρια εργαζόμενους οι οποίοι ανήκουν σε δυο κατηγορίες:

1. Εργάζονται σε επιχειρήσεις που έκλεισαν με κρατική εντολή και η σύμβασή τους έχει τεθεί αυτοδίκαια σε αναστολή λόγω ανωτέρας βίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

2. Εργάζονται σε επιχειρήσεις που υπολειτουργούν βάσει της λίστας των ΚΑΔ που καταρτίζει το Υπουργείο Οικονομικών λόγω των μέτρων αντιμετώπισης της μετάδοσης του κορωνοϊού COVID-19.

Αυτή η δυνατότητα αναβολής αναμένεται να δοθεί από την κυβέρνηση στους εργοδότες που έκλεισαν προσωρινά ή πλήττονται.

Για τις 30 Ιουνίου μετατίθενται και οι ποινικές κυρώσεις που προβλέπει ο νόμος. Οι εργοδότες θα μπορούν να καταβάλουν το Δώρο Πάσχα όποτε θέλουν έως τις 30 Ιουνίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα αναμένεται να προβλεφθεί ότι για το διάστημα που οι επιχειρήσεις ανέστειλαν τη λειτουργία τους με κρατική εντολή ή πάγωσαν τις συμβάσεις των εργαζομένων τους το τμήμα του δώρου του Πάσχα θα καλυφθεί από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Αντίθετα οι εργοδότες εκτός ΚΑΔ οφείλουν να το καταβάλουν έως τη Μεγάλη Τετάρτη, αλλιώς κινδυνεύουν με τις προβλεπόμενες ποινικές κυρώσεις.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης