Σε μερική αλλαγή χρήσης των κεφαλαίων από το ομολογιακό δάνειο των 200 εκατ. ευρώ προχωρά η Aegean Airlines, με σκοπό να ενισχύσει τα κεφάλαια κίνησης έως το τέλος του 2021.

Ειδικότερα, η εταιρεία ανακοίνωσε σήμερα ότι μετά την απόφαση της Συνέλευσης των ομολογιούχων δανειστών κατά τη συνεδρίαση της 30ης Μαρτίου 2021, υπεγράφη η σύμβαση τροποποίησης του προγράμματος του κοινού ομολογιακού δάνειου (ΚΟΔ) ποσού 200.000.000 εκατ. Ευρώ της Εταιρείας που περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, μερική αλλαγή χρήσης των κεφαλαίων που αντλήθηκαν από το ΚΟΔ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Συνέλευση των ομολογιούχων δανειστών κατά τη συνεδρίαση της 30ης Μαρτίου 2021 αποφάσισε όπως ποσοστό 14% των αντληθέντων από το ΚΟΔ κεφαλαίων (συνολικού ύψους, κατόπιν αφαίρεσης των δαπανών έκδοσης, Euro27.420,58 χιλ., ήτοι Euro27.465,16 χιλ. μείον Euro44,58 χιλ. που έχουν ήδη διατεθεί για τον αρχικό σκοπό) διατεθούν, έως την 31.12.2021, για την κάλυψη αναγκών της Εταιρείας σε κεφάλαιο κίνησης αντί της χρηματοδότησης μέρους της κατασκευής εκπαιδευτικού κέντρου και γραφείων στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών.

Η αλλαγή αυτή συμφωνήθηκε, δεδομένου ότι -στο πλαίσιο του προγράμματος μείωσης των κεφαλαιουχικών δαπανών που εφαρμόζει για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19- η Εταιρεία έχει αναβάλλει την υλοποίηση του εν λόγω έργου.

Σχετικά σημειώνεται ότι η Εταιρία έχει ήδη υλοποιήσει την μετεγκατάσταση τμημάτων της (γραφείων) στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών στις υπάρχουσες εγκαταστάσεις, επιτυγχάνοντας μείωση κόστους και καλύτερο συντονισμό, παρά την αναβολή του προαναφερόμενου έργου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συνεπώς, τα κεφάλαια που προορίζονταν για την κατασκευή του εκπαιδευτικού κέντρου θα διατεθούν σε κεφάλαιο κίνησης, ενώ η κατασκευή εκπαιδευτικού κέντρου που έχει προς το παρόν αναβληθεί θα χρηματοδοτηθεί από άλλους πόρους.

Κατά τα λοιπά, ισχύουν τα αναφερόμενα στην ενότητα 4.1.2 (Λόγοι Έκδοσης του ΚΟΔ και Προορισμός Κεφαλαίων) του εγκεκριμένου από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς Ενημερωτικού Δελτίου με ημερομηνία 28.02.2019, χωρίς περαιτέρω τροποποίηση.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης