Ανοίγουν τα κέντρα περιποίησης άκρων

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 14 Δεκεμβρίου 2020, 11:31
Ανοίγουν τα κέντρα περιποίησης άκρων

Το άνοιγμα και των κέντρων αισθητικής προανήγγειλε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης σε τηλεοπτική του παρουσία σήμερα το πρωί, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι σε λίγες ώρες σχετικές ανακοινώσεις θα κάνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στ. Πέτσας.

Το κρίσιμο σημείο για το κυβερνητικό επιτελείο που συντέλεσε στην τροποποίηση της αρχικής απόφασης να παραμείνουν κλειστά ήταν η «έκρηξη» της παράνομης δραστηριότητας από σπίτι σε σπίτι, η οποία συνιστά πολύ μεγάλο κίνδυνο διάδοσης του ιού, αθέμιτο ανταγωνισμό στις σοβαρές και νόμιμες επιχειρήσεις και βεβαίως φοροδιαφυγή.

Εκπρόσωποι των κέντρων αισθητικής μιλώντας στο zougla.gr είχαν αναφέρει από την Παρασκευή ότι δεν υπάρχει θέμα συνωστισμού και υπερμετάδοσης του ιού, αφού όλες οι επισκέψεις γίνονται έτσι κι αλλιώς με ραντεβού και τα προβλεπόμενα μέτρα υγειονομικής ασφάλειας. Την ίδια στιγμή, ανάφεραν, οι δερματολόγοι που διαθέτουν τα αντίστοιχα μηχανήματα δουλεύουν κανονικά κάνοντας αισθητικές παρεμβάσεις, πολλαπλασιάζοντας προφανώς έναν αθέμιτο ανταγωνισμό, που απασχολεί τον κλάδο τα τελευταία χρόνια.

Είχαν επισημαίνει επίσης ότι πραγματική «υγειονομική βόμβα» αποτελούν οι παράνομες επισκέψεις κατ΄ οίκον,που κάνουν παράνομοι αισθητικοί χωρίς κανένα μέτρο ασφαλείας και προστασίας.

Όλα αυτά αγνοήθηκαν από τον κυβερνητικό σχεδιασμό, αφού κρίθηκε ότι τα κέντρα αισθητικής πρέπει και θα παραμείνουν κλειστά. Αγνοήθηκε ακόμα το γεγονός ότι πολλοί άνθρωποι πηγαίνουν στα κέντρα αυτά για εξειδικευμένες θεραπείες, που προϋποθέτουν συνέπεια και συνέχεια για να αποδώσουν και σε ορισμένες περιπτώσεις για να μην απειλούν τη δερματική υγεία του πάσχοντος. Δεν είναι δηλαδή μόνο πρόβλημα αισθητικής περιποίησης, όπως τα κομμωτήρια, αλλά και θεραπείας σε πλείστες όσες περιπτώσεις.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 15 Δεκεμβρίου 2020, 16:52