Το αμφίδρομο ενδιαφέρον των δυο πλευρών, της ελληνικής κυβέρνησης και της Volkswagen,για την ηλεκτροκίνηση σε ελληνικά νησιά τόνισε με δήλωση του από τη Θάσο, όπου βρίσκεται με κλιμάκιο στελεχών της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, ο υφυπουργός Εξωτερικών, επικεφαλής της ελληνικής οικονομικής διπλωματίας, Κώστας Φραγκογιάννης.

Αναφέροντας ότι είναι ακόμα πολύ νωρίς για να μιλήσει κανείς για επένδυση, επισήμανε ότι αυτό που επιχειρείται σε αυτή τη φάση είναι να υλοποιηθεί μία μελέτη σκοπιμότητας, βιωσιμότητας χωρίς να έχει ληφθεί καμία απολύτως απόφαση ακόμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Υπάρχει ένα ενδιαφέρον από πλευράς τους, υπάρχει και ένα ενδιαφέρον από πλευράς μας να μετατρέψουμε τη χώρα μας σε έναν επενδυτικό προορισμό σε καινοτόμες και νέες τεχνολογίες και επομένως θα δούμε που οδηγήσει αυτή η συζήτηση την οποία έχουμε ξεκινήσει» είπε.

Ο κ. Φραγκογιάννης θέλησε τέλος να υπογραμμίσει ότι δεν πρόκειται για τη Θάσο. «Την Θάσο την χρησιμοποιούμε σαν μια βάση πάνω στην οποία πρόκειται να στηρίξουμε την μελέτη την οποία κάνουμε. Μπορεί να είναι η Θάσος μπορεί να είναι κάποιο άλλο νησί, είναι πολύ νωρίς ακόμα για να κάνουμε οποιαδήποτε δήλωση. Όταν έχουμε κάτι παραγωγικό και ρεαλιστικό να πούμε θα το πούμε».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης