Tην ολοκλήρωση της συγχώνευσης δια απορροφήσεως της ΜΕΤΕΜ ΑΕ Εμπόριον Μετάλλων και Επενδύσεις σε Ακίνητα Ανώνυμη Εταιρία, ανακοίνωσε η Noval Property.

Ως αποτέλεσμα της εν λόγω συγχώνευσης η Noval Property, ως καθολική διάδοχος της ΜΕΤΕΜ, καθίσταται αυτοδικαίως, από την 30η Οκτωβρίου 2020, ιδιοκτήτρια του συνόλου των ακινήτων της ΜΕΤΕΜ, ενώ η Noval Property υπεισέρχεται στο σύνολο των δικαιωμάτων και των υποχρεώσεων της METEM.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συνεπεία της ως άνω συγχώνευσης, η Noval Property αποκτά την πλήρη κυριότητα του εμπορικού κέντρου River West και της υπεραγοράς Ιkea στη λεωφόρο Κηφισού (προηγουμένως η Noval Property ήταν κυρία ποσοστού 54,428% εξ αδιαιρέτου των ακινήτων αυτών).

Σημειώνεται ότι μέσω της συγχώνευσης, η αξία του χαρτοφυλακίου επενδυτικών ακινήτων της Noval Property διαμορφώνεται πλέον στα 349,1 εκατ. ευρώ pro forma με βάση τις αξίες των ακινήτων της 30.06.2020. Επικαιροποιημένες εκτιμήσεις των ακινήτων θα πραγματοποιηθούν στις 31.12.2020.

Παράλληλα, η Noval Property, πιστή στη δέσμευσή της για ανάπτυξη πράσινων κτιρίων με το χαμηλότερο δυνατόν περιβαλλοντικό αποτύπωμα, ανακοινώνει ότι το κτίριο γραφείων The Orbit, επί της λεωφόρου Κηφισίας 115, πιστοποιήθηκε κατά LEED v4 for Core & Shell στο επίπεδο Platinum. Σημειώνεται ότι είναι το πρώτο έργο που επιτυγχάνει τη συγκεκριμένη πιστοποίηση στην Ελλάδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

   Η πιστοποίηση αυτή έρχεται σε μία εποχή κατά την οποία η εντεινόμενη κλιματική αλλαγή αλλά και η πανδημία δημιουργούν την ανάγκη για βιώσιμα και ανθεκτικά κτίρια με υγιείς χώρους εργασίας. Με την εφαρμογή του LEED στο κτίριο έχουν επιτευχθεί η βέλτιστη ενεργειακή απόδοσή του και η ελαχιστοποίηση των αναγκών του σε νερό. Επιπρόσθετα, στο έργο εφαρμόστηκε εκτεταμένο πρόγραμμα commissioning των Η/Μ συστημάτων για τη διασφάλιση της ορθής και αποτελεσματικής τους λειτουργίας.

Επιπλέον, οι εσωτερικοί χώροι του χαρακτηρίζονται από υψηλά επίπεδα ποιότητας, λόγω των συνθηκών που επηρεάζουν καθοριστικά τη βελτίωση του βαθμού ικανοποίησης των χρηστών, όπως η αυξημένη παροχή νωπού αέρα, φυσικού φωτισμού, θεάσεων προς το εξωτερικό, αλλά και η χρήση μη τοξικών βαφών και επιχρισμάτων.

Σημειώνεται ακόμα η βέλτιστη περιβαλλοντική διαχείριση του εργοταξίου και η χρήση περιβαλλοντικά φιλικών υλικών. Χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι σημαντική ποσότητα υλικών έχουν περιεκτικότητα σε ανακυκλωμένο περιεχόμενο και επιπλέον έχουν παραχθεί ή εξορυχθεί σε κοντινή απόσταση από το έργο, συμβάλλοντας στην άμβλυνση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος του ακινήτου.

   Συνολικά, η εφαρμογή του LEED στο έργο συνέβαλε καθοριστικά στη μείωση των λειτουργικών δαπανών, τη δημιουργία προστιθέμενης αξίας για το ίδιο το κτίριο, τον προσδιορισμό ενός πλαισίου που συμβάλλει στην αύξηση της παραγωγικότητας των χρηστών του κτιρίου και στην υπερβατική σύγκλιση του ακινήτου με τις νέες απαιτήσεις που θέτει η παγκόσμια αγορά ακινήτων.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης