Η Uber καταργεί το 14% των θέσεων εργασίας της

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 7 Μαΐου 2020, 04:24
Η Uber καταργεί το 14% των θέσεων εργασίας της

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα υπηρεσιών οδηγών Uber ανακοίνωσε την Τετάρτη την κατάργηση 3.700 θέσεων εργασίας, που αφορούν κυρίως τις ομάδες των προσλήψεων και της πληροφόρησης των χρηστών, προκειμένου να μειώσει το κόστος που έχει υποστεί η εταιρεία λόγω της πανδημίας του Covid-19, σύμφωνα με σχετικά χρηματιστηριακά έγγραφα.

Αυτές οι απολύσεις αντιπροσωπεύουν περίπου το 14% του συνολικού αριθμού των εργαζομένων που μέχρι το τέλος του έτους υπολόγιζε να έχει στο δυναμικό της η επιχείρηση ενοικίασης αυτοκινήτων με οδηγό. Η εταιρεία υπολογίζει ένα κόστος 20 εκατομμυρίων δολαρίων από αυτήν την επιχείρηση.

Τα ίδια έγγραφα επισημαίνουν πως ο διευθύνων σύμβουλός της Ντάρα Χοσροουσάχι ανακοίνωσε επίσης ότι παραιτείται από τον βασικό του μισθό για το υπόλοιπο του οικονομικού έτους, που λήγει στις 31 Δεκεμβρίου 2020, έπειτα από συμφωνία με το διοικητικό συμβούλιο.

Η Uber αναμένεται να ανακοινώσει την Πέμπτη τα αποτελέσματα του τριμήνου. Ο κύριος ανταγωνιστής της στις Ηνωμένες Πολιτείες, η Lyft, ανακοίνωσε επίσης μείωση κατά 17% στις θέσεις εργασίας των υπαλλήλων της.

«Οι σημερινές περικοπές, λίγο πριν από τα αυριανά αποτελέσματα, είναι μια επώδυνη αλλά δυστυχώς αναγκαία απόφαση για την Dara & Co ενώπιον της άνευ προηγουμένου κατάστασης που δημιουργήθηκε από την Covid-19», υπογραμμίζει ο Νταν Άιβς της Wedbush Securities.

«Μετά τη σκοτεινή αυτή περίοδο, το επιχειρηματικό μοντέλο της Uber πιθανότατα θα είναι πολύ διαφορετικό για τα επόμενα χρόνια (τουλάχιστον) και η εταιρεία θα πρέπει να εξορθολογήσει τα έξοδά της και να μειώσει τη δραστηριότητά της, προκειμένου να εστιασθεί σε έναν στόχο κερδοφορίας», προσθέτει ο ίδιος ειδικός.

Οι μετοχές της Uber έπεσαν περίπου 4% στο Χρηματιστήριο της Wall Street.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 7 Μαΐου 2020, 04:25