Η Volvo Car ανακοίνωσε πτώση πωλήσεων 25,5% τον Μάιο, αλλά τόνισε πως οι πωλήσεις και οι τάσεις στην κίνηση στις εκθέσεις ανά την Ευρώπη στη διάρκεια του μήνα βελτιώθηκαν, οι πωλήσεις στην Κίνα συνέχισαν να αυξάνονται και οι αμερικανικές πωλήσεις ανέκαμψαν ταχύτερα από ό,τι αναμενόταν.

Η εταιρεία, που ανήκει πλέον στην κινεζική Zhejang Geely Holding, ανακοίνωσε πτώση 43,8% στις πωλήσεις τον Απρίλιο, καθώς η ζήτηση στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ επλήγη από τα κυβερνητικά μέτρα για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αυτοκινητοβιομηχανία ανακοίνωσε ότι πούλησε 44.830 οχήματα τον Μάιο, χαμηλότερα από τα 60.196 στο αντίστοιχο διάστημα του προηγουμένου έτους.

Οι πωλήσεις στην Ευρώπη μειώθηκαν 49,6% στα 14.965 οχήματα τον Μάιο, καθώς συνέχισε να πλήττεται από τους περιορισμούς της πανδημίας.

Ωστόσο η περιοχή έδειξε σημάδια ανάκαμψης σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, καθώς περισσότερες χώρες άρχισαν να χαλαρώνουν τα μέτρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι αμερικανικές πωλήσεις τον Μάιο μειώθηκαν 2,5% στα 9.519 οχήματα, σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγουμένου έτους, με τις πωλήσεις να ανακάμπτουν δυναμικά, αφού οι πολιτείες άρχισαν να χαλαρώνουν τα μέτρα.

Οι πωλήσεις στην Κίνα τον Μάιο αυξήθηκαν 21,8% σε ετήσια βάση, στα 15.132 οχήματα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης