Ο Ρίτσαρντ Μπράνσον εξετάζει την πιθανότητα να πωλήσει άνω του 25% του μεριδίου του στην Virgin Galactic, σε μια προσπάθεια να μπορέσει να ενισχύσει με ρευστό ύψους 500 εκατ. δολ. τον ευρύτερο όμιλο Virgin, που αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα λόγβ των επιπτώσεων της κρίσης του κορονοϊού.

Η Virgin Group του Μπράνσον σχεδιάζει συγκεκριμένα να πουλήσει έως και 25 εκατ. μετοχές της εταιρείας διαστημικών ταξιδίων,  με τα έσοδα να πηγαίνουν στους κλάδους ταξιδίου και αναψυχής του ομίλου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο όμιλος διαθέτει 92,6 εκατ. μετοχές της Virgin Galactic, οι οποίες σήμερα αποτιμώνται στα 1,9 δισ. δολ.

Ο 69χρονος Βρετανός δισεκατομμυριούχος προσπαθεί να σώσει από τη χρεοκοπία την αεροπορική Virgin Atlantic Airways, η οποία αγωνίζεται προκειμένου να αποδείξει ότι πληροί τα κριτήρια για το πρόγραμμα κρατικών δανειακών εγγυήσεων του Ηνωμένου Βασιλείου για την υποστήριξη επιχειρήσεων που πλήττονται από την κρίση του κορονοϊού.

Ο Μπράνσον αναζητεί επενδυτές για την εταιρεία, ενώ εξετάζει και την πιθανότητα να “τονώσει” την εταιρεία με δικά του κεφάλαια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Credit Suisse έχει αναλάβει ανάδοχος της διαδικασίας πώλησης μετοχών της Virgin Galactic.

Η πανδημία έχει “τραντάξει” συθέμελα μεγάλο μέρος των κλάδων στους οποίους έχει επενδύσει ο Βρετανός επιχειρηματίας. Από την άλλη πλευρά, η μεγάλη αναγνωρισιμότητά του διεθνώς έχει σταθεί τροχοπέδη για την παροχή βοήθειας στις εταιρείες του από τις κυβερνήσεις, καθώς πολλοί θεωρούν ότι κάτι τέτοιο θα εκλαμβανόταν αρνητικά από τους πολίτες.

Το brand της Virgin συνδέεται σήμερα με περισσότερες από 60 επιχειρήσεις, μεταξύ αυτών με τη βρετανική τράπεζα Virgin Money.

Η περιουσία του Μπράνσον, σύμφωνα με στοιχεία του πρακτορείου Bloomberg, σήμερα στα 5,1 δισ. δολ., έχει υποχωρήσει κατά περισσότερα από 2 δισ. δολ. από τα μέσα Φεβρουαρίου.

Ο ίδιος, σε ανάρτησή του στο προσωπικό του ιστολόγιο τον Μάρτιο, έκανε λόγο για την μεγαλύτερη κρίση που έχει αντιμετωπίσει ο κόσμος από τότε που θυμάται τον εαυτό του και έθεσε ως στόχο τη σωτηρία θέσεων εργασίας στις σκληρά πληττόμενες επιχειρήσεις του.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης