Οι ρυθμιστικές αρχές της πολιτείας της Νέας Υόρκης επέβαλαν πρόστιμο 150 εκατ. δολαρίων στην Deutsche Bank για τις δοσοληψίες της με τον καταδικασθέντα για σεξουαλική εκμετάλλευση ανηλίκων δισεκατομμυριούχο Jeffrey Epstein, ο οποίος αυτοκτόνησε το 2019, ενώ βρισκόταν στη φυλακή.

Το υπουργείο Οικονομικών Υπηρεσιών της πολίτείας της Ν. Υόρκης σημείωσε ότι η Deutsche Bank «απέτυχε στην αποστολή της να παρακολουθεί τη δραστηριότητα του λογαριασμού του καταδικασθέντος για σεξουαλικά εγκλήματα, μολονότι πάμπολλες πληροφορίες για την πρότερη εγκληματική δραστηριότητα του Επστάιν ήταν παγκοίνως γνωστές».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το πολιτειακό υπουργείο σημειώνει ότι λόγω της αποτυχίας της τράπεζας στο κομμάτι της παρακολούθησης δραστηριοτήτων, η ίδια «επεξεργάστηκε εκατοντάδες συναλλαγές συνολικού όγκου εκατομμυρίων δολαρίων, όταν, κατ’ ελάχιστον, η προηγούμενη ιστορία του κ. Επστάιν θα της επέβαλλε προσεκτικότερη εξέτασή τους».

Οι συναλλαγές στις οποίες αναφέρονται οι αρχές της αμερικανικής πολιτείας αφορούν πληρωμές προς πρόσωπα που έχουν παραδεχθεί ότι αποτελούσαν συνενόχους του Επστάιν στη σεξουαλική εκμετάλλευση νεαρών γυναικών, διευθετήσεις και πληρωμές προς νομικούς εκπροσώπους που ξεπερνούν αθροιστικά τα 13 εκατ. δολ.

Άλλες πληρωμές που έγιναν μέσω της τράπεζας αφορούσαν «μοντέλα από τη Ρωσία, έξοδα για δίδακτρα, ξενοδοχεία και ενοίκιο γυναικών», οι οποίες γίνονταν σε πρόσωπα θηλυκού γένους με επώνυμα που υποδεικνύουν καταγωγή από την Ανατολική Ευρώπη, σύμφωνα με το πολιτειακό υπουργείο Οικονομικών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ύποπτες κρίνονται και οι περιοδικές τεράστιες αναλήψεις μετρητών από πλευράς Επστάιν – άνω των 800.000 δολ. μέσα σε τέσσερα χρόνια.

Πρόκειται για την πρώτη ρυθμιστική δράση η οποία αναλαμβάνεται κατά χρηματοοικονομικού οργανισμού για δοσοληψίες με τον Επστάιν.

Ο τελευταίος έφυγε από τη ζωή στα 66 του χρόνια τον περασμένο Αύγουστο, κρατούμενος σε ομοσπονδιακές φυλακές στο Μανχάταν, όπου και κρεμάστηκε όταν απορρίφθηκε το αίτημά του για αποφυλάκιση με εγγύηση.

Την προηγούμενη εβφομάδα, η πρώην σύντροφος και θεωρούμενη ως προαγωγός γυναικών στον Επστάιν, Ghislaine Maxwell, τέθηκε υπό κράτη για κατηγορίες ομοσπονδιακού χαρακτήρα.

Η Maxwell, 58 ετών, θα εμφανιστεί ενώπιον δικαστηρίου στο Μανχάταν στις 14 Ιουλίου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης