Τα χρόνια προβλήματα του 1ου Δημοτικού Ιστιαίας και του Γυμνασίου-Λυκείου Λίμνης έλυσε η Αθηναϊκή Ζυθοποιία, αναβαθμίζοντας τα σχολικά κτίρια και βοηθώντας έτσι τους μαθητές και το διδακτικό προσωπικό σε μία νέα σχολική χρονιά. Οι δράσεις της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας εντάσσονται στο πλαίσιο στήριξης της Βόρειας Εύβοιας έπειτα από την καταστροφική πυρκαγιά του 2021.

Ειδικότερα, οι μαθητές του 1ου Δημοτικό Ιστιαίας θα έχουν φέτος και πάλι τέσσερις αίθουσες διδασκαλίας του ισογείου, καθώς σε αυτές είχαν καταπέσει οι οροφές τους. Με την ανακατασκευή της στέγης και την πλήρη υγρομόνωσή της, οι μαθητές θα μπορούν να κάνουν το μάθημά τους ανενόχλητοι. Με την τοποθέτηση θερμομόνωσης στο κτίριο, η ενεργειακή απόδοση του κτιρίου θα ενισχυθεί, ώστε να μειωθούν κατά 15% τα έξοδα θέρμανσης και ψύξης του χώρου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο Γυμνάσιο-Λύκειο Λίμνης, η Αθηναϊκή Ζυθοποιία κατασκεύασε πρότυπη «πράσινη» στέγη με χαμηλή βλάστηση στο αίθριο του πρώτου ορόφου. Αντικατέστησε επίσης δύο στεγασμένες κατασκευές με ειδικά καθίσματα στον προαύλιο χώρο, δίνοντας πολλαπλά οφέλη για τη σχολική κοινότητα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρώτον, διαμορφώθηκε ένας χώρος υψηλής αισθητικής και η ενεργειακή απόδοση τμήματος του κτιρίου αναβαθμίστηκε κατά 10%. Δεύτερον, βελτιώθηκε αισθητά η ατμόσφαιρα μέσω της φωτοσύνθεσης των φυτών και της συγκράτησης των αιωρούμενων σωματιδίων που είχαν αυξηθεί λόγω των πυρκαγιών. 

Τρίτον και σημαντικότερο, η ύπαρξη του οικοσυστήματος, με πουλιά και επωφελή έντομα, δρα ως συντελεστής ευαισθητοποίησης για τους μαθητές όσον αφορά στο φυσικό περιβάλλον.

Τις ανάγκες του σήμερα και τη βιωσιμότητα στοχεύουν οι δράσεις της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης που συνιστούν τμήματα ενός ολοκληρωμένου πλάνου για τη Βόρεια Εύβοια.

Η Αθηναϊκή Ζυθοποιία ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα της πολιτείας συγχρηματοδοτεί τη μελέτη του Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδιασμού του Δήμου Ιστιαίας – Αιδηψού, στο πλαίσιο του Προγράμματος Ανασυγκρότησης της Βόρειας Εύβοιας.

O Διευθυντής Επικοινωνίας & Εταιρικών Σχέσεων της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας, Γιάννης Γεωργακέλλος, δήλωσε σχετικά: «Με μεγάλη χαρά παραδίδουμε σήμερα σε μαθητές και διδακτικό προσωπικό των δύο σχολείων στη Βόρεια Εύβοια ένα ανανεωμένο και απαλλαγμένο από προβλήματα του παρελθόντος σχολικό περιβάλλον. Ως Αθηναϊκή Ζυθοποιία στεκόμαστε αρωγοί στην ανασυγκρότηση της περιοχής, με στοχευμένες δράσεις που εκτός από την ουσιαστική βοήθεια που δίνουν σε υπαρκτά προβλήματα, έχουν και έναν σημαντικό συμβολισμό: επικεντρωνόμαστε στα παιδιά, τα οποία αποτελούν αναμφισβήτητα το μέλλον του τόπου και συμβολίζουν τη βεβαιότητα για ένα καλύτερο αύριο στη Βόρεια Εύβοια».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης