Η εταιρεία παραγωγής σκαφών Bering Yachts, με έδρα τις ΗΠΑ, αρχίζει να δραστηριοποιείται φέτος στο Μπουργκάς, στη Μαύρη Θάλασσα. Η εταιρεία θα εγκαινιάσει στην παράκτια πόλη ένα ναυπηγείο που θα ειδικεύεται στον πλήρη κύκλο παραγωγής πολυτελών υπερατλαντικών θαλαμηγών και μικρότερων ταχύπλοων σκαφών.

Παρουσιάζοντας την Τετάρτη ένα γιοτ στο λιμάνι του Μπουργκάς, ανώτατα στελέχη της Bering Yachts δήλωσαν ότι η εταιρεία επέλεξε τη βουλγαρική πόλη από τέσσερις ευρωπαϊκές τοποθεσίες για να επεκτείνει τις δραστηριότητές της. Έχει συνάψει συμβάσεις με 60 υπαλλήλους στο Μπουργκάς ώστε να αρχίσουν να εργάζονται την 1η Ιουνίου και το σχέδιο είναι να αυξηθεί σε 300 ο αριθμός τους μέχρι το τέλος του έτους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο δήμαρχος του Μπουργκάς Ντιμίταρ Νικόλοφ δήλωσε ότι η εταιρεία μπορεί να βασιστεί στην πλήρη υποστήριξη τη δική του και της διοίκησης του δήμου.

Η διοίκηση του λιμανιού του Μπουργκάς δήλωσε ότι η δραστηριότητα της εταιρείας θα συμβάλει στην ανάπτυξη της ιστιοπλοΐας στην πόλη-λιμάνι, ενώ παράλληλα θα προσφέρει θέσεις εργασίας σε εξειδικευμένο προσωπικό στον τομέα της κατασκευής σκαφών αναψυχής, θαλαμηγών και υπερ-θαλαμηγών.

Η Bering Yachts ιδρύθηκε το 2007 από τον Αλεξέι Μιχαήλοφ για την κατασκευή εξερευνητικών γιοτ από χάλυβα και αλουμίνιο, αρχικά στην Κίνα και στη συνέχεια στην Τουρκία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με έδρα τη Βόρεια Καρολίνα στις ΗΠΑ, η εταιρία έχει γραφεία στη Φλόριντα, το Μονακό και τη Λεμεσό. Με περισσότερα από δέκα γιοτ που έχουν προγραμματιστεί να κατασκευαστούν το 2022, η εταιρεία αναμένει σταθερή ανάπτυξη των δραστηριοτήτων της.

Πηγές: ΑΜΠΕ, BTA

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης