Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο νέας συνάντησης μεταξύ τραπεζιτών και οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης στο πλαίσιο των μεταξύ τους διαπραγματεύσεων για τη διαμόρφωση του νέου νόμου Κατσέλη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τραπεζίτες έχουν αποδεχθεί νέα πρόσκληση για συνάντηση σήμερα. Ωστόσο, δεν είναι σίγουρο ότι αυτή θα πραγματοποιηθεί καθώς οι πληροφορίες αναφέρουν πως οι τράπεζες δεν είναι ακόμη έτοιμες με τα αποτελέσματα της μελέτης των νέων στοιχείων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως έχει ήδη αναφέρει το Capital.gr, σύμφωνα με τις πληροφορίες οι τράπεζες ζητούν ο νέος νόμος να έχει εφαρμογή και σε όσες υποθέσεις δεν έχουν εκδικαστεί, καθώς και στις αιτήσεις που υποβάλλονται όσο τρέχει η παράταση του νόμου. Πρόκειται για περίπου 170.000 εκκρεμείς υποθέσεις από τις συνολικά 220.000 περιπτώσεις δανειοληπτών του νόμου Κατσέλη.

Μετά τη συνάντηση της Δευτέρας στο Μέγαρο Μαξίμου και τα νέα δεδομένα που μπήκαν στο τραπέζι με την αλλαγή των κριτηρίων ένταξης στον διάδοχο νόμο Κατσέλη (ύψος δανεισμού δανειολήπτη, το οποίο συζητείται στις 120.000 ευρώ και ύψος αντικειμενικής αξίας ακινήτου που προσδιορίζεται στις 200.000 ευρώ), στη διαπραγμάτευση από πλευράς τραπεζών μπήκε και το θέμα της αναδρομικής ισχύος του νέου νόμου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης