Το ενδεχόμενο το 2021 να επανεξεταστούν τα μέτρα στήριξης της οικονομίας του ορίου του 30% για τις ηλεκτρονικές αποδείξεις από το 2021, αλλά και να υπάρξει μη επιστρεπτέο ποσοστό και για τους τρεις πρώτους κύκλους της επιστρεπτέας προκαταβολής άφησε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας.

Ειδικά για το μέτρο της αναθεώρησης του 30% ως ελάχιστο όριο των ηλεκτρονικών αποδείξεων είπε ότι από το επόμενο χρόνο, κρίνοντας τα δεδομένα της οικονομίας, είναι ενδεχόμενο να επανεξεταστεί. «Πάντα είμαστε έτοιμοι και για ακραία σενάρια» είπε ο υπουργός Οικονομικών, ερωτηθείς για το αν υπάρχουν επαρκή όπλα και για ένα τρίτο κύμα πανδημίας. Περιέγραψε τα μέτρα στήριξης που υπάρχουν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ, τόνισε ότι το μέτρο της μείωσης του ενοικίου κατά 80% που ανακοίνωσε χθες ο πρωθυπουργός θα ισχύσει για λιανεμπόριο, εστίαση, τουρισμό, πολιτισμό, αλλά όχι και για τις μεγαλύτερες εταιρείες (δηλ. τα νομικά πρόσωπα), καθώς στόχος της κυβέρνησης είναι να στηρίξει τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις.

Σημείωσε ότι ανάλογα με τα επιδημιολογικά χαρακτηριστικά με την αλλαγή του χρόνου, όπως γίνεται από την αρχή της πανδημίας, η κυβέρνηση θα επανεξετάσει τα δεδομένα και θα επανέλθει με νέα μέτρα στήριξης. «Πριν 15 ημέρες δεν υπήρχε το μέτρο της μείωσης κατά 80% των ενοικίων. Ωστόσο αποφασίστηκε με βάση τα νεότερα δεδομένα» είπε ο υπουργός οικονομικών.

Άφησε ανοιχτή επίσης και την ικανοποίηση του αιτήματος των επαγγελματιών να επεκταθεί το μη επιστρεπτέο του 50% της επιστρεπτέας προκαταβολής που ίσχυσε για τον 4ο κύκλο της επιστρεπτέας προκαταβολής και θα ισχύει και για τον 5ο κύκλο που θα εξελιχθεί και για τους τρεις πρώτους κύκλους του προγράμματος. «Όπως γνωρίζετε, υπάρχει ήδη πρόβλεψη για ένα ποσό μη επιστρεπτέας σε κάθε κύκλο από τον νόμο. Θα εξετάσουμε το ενδεχόμενο το 2022, όταν θα αρχίσει να απόπληρώνεται, θα το επαναξετάσουμε» είπε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης