Σήμερα είναι η μεγάλη μέρα καθώς ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Fed) Μπεν Μπερνάνκι αναμένεται να μοιραστεί τις απόψεις του με το επενδυτικό κοινό σχετικά με τις επιδόσεις της αμερικανικής οικονομίας. Υπάρχουν δύο ενδεχόμενα σήμερα. Το ένα είναι η FED να συνεχίσει με το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων 85 δισ. δολαρίων. Το άλλο να ανακοινώσει μια αλλαγή πολιτικής στο πρόγραμμα χαλάρωσης.
Αυτό που θα προσπαθήσουμε να δούμε απόψε, είναι το τι θα υπαινιχθεί ο Μπερνάνκι, αν δηλαδή θα αφήσει υπόνοιες για μείωση του προγράμματος λόγω ανάκαμψης της οικονομίας τους επόμενους μήνες. Τα σημαντικότερα στοιχεία φυσικά θα είναι τα σχόλια για τον πληθωρισμό και την ανεργία.
Η ανακοίνωση των πρακτικών της Τράπεζας της Αγγλίας στις 11.30 είναι η μοναδική σημαντική πριν τις ανακοινώσεις της FED Στην Αμερική. Στις ασιατικές συνεδριάσεις που προηγήθηκαν, το μεγαλύτερο ενδιαφέρον είχαν ξανά τα δολάριο Αυστραλίας, δολάριο Νέας Ζηλανδίας και το γιεν παίρνοντας και πάλι αγοραστική διάθεση.
Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

