Κέρδη κατέγραψαν σήμερα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με οδηγό την ενίσχυση των φαρμακευτικών μετοχικών τίτλων, αλλά και του κλάδου της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Αναλυτικά, στο Λονδίνο ο δείκτης FTSE-100 έκλεισε με άνοδο 0,66% στις 5.167 μονάδες, ενώ και στο Παρίσι ο CAC-40 ενισχύθηκε κατά 0,37%, διαμορφούμενος στις 3.567 μονάδες. Κέρδη 0,20% στις 6.077 μονάδες και για τον γερμανικό DAX-30.

Σταθεροποίηση παρουσιάζει αυτή την ώρα το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, καθώς οι επενδυτές προτίμησαν να ποντάρουν επιφυλακτικά, ενόψει των ανακοινώσεων για τα οικονομικά αποτελέσματα β’ τριμήνου, τα οποία αφορούν σε εταιρείες εισηγμένες στην Wall Street.

Οι ρευστοποιήσεις ενισχύονται και από τα δυσμενή αποτελέσματα που δημοσιεύθηκαν σήμερα αναφορικά με τις εισαγωγές της Κίνας.

Οριακή άνοδο κατά 0,02% στις 10.200 μονάδες καταγράφει ο δείκτης Dow Jones (DJI), ενώ πτώση κατά 0,11% στις 2.194 μονάδες σημειώνει ο δείκτης Nasdaq των εταιρειών υψηλής τεχνολογίας. Στο -0,20% και τις 1.076 μονάδες ο S&P 500.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης