Μέσα στις γυναίκες που κατέκτησε ο Αριστοτέλης Ωνάσης ήταν και περιβόητη και πολυθρύλητη Εβίτα Περόν, η “αγία” της Αργεντινής, σύζυγος του δημοφιλούς δικτάτορα. Πιθανότατα να μην του έλεγε τίποτα ως γυναίκα η Εβίτα και να πήγε μαζί της από το ψώνιο του να καμακώνει διασημότητες.

Ο μάγκας ο “Αρίστος” και η πρώην ψευτοτραγουδίστρια είχαν μια σύντομη σχέση, από την οποία κερδισμένη βγήκε η Εβίτα, ενώ ο Ωνάσης πιάστηκε κορόιδο. Του έφαγε πολλά λεφτά γιατί κι αυτή είχε το δικό της ψώνιο, να κάνει φιλανθρωπίες στην πατρίδα της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ένα πρωί η Εβίτα σηκώθηκε από το κρεβάτι να φτιάξει πρωινό στον Τέλη τον Σμυρνιό. Στην Ιστορία έμεινε η κουβέντα του κροίσου: “Ήταν η πιο ακριβή ομελέτα που έφαγα στη ζωή μου”.

Στην Αργεντινή και συγκεκριμένα στο κοσμοπολίτικο Μπουένος Άυρες πρώτα έβαλε πλώρη, με στόχο να πλουτίσει ο φοβερός, ο δαιμόνιος Αριστοτέλης Ωνάσης Παρ’ ό,τι είχε καλές σχέσεις με τους Τούρκους φεύγει από την Σμύρνη, την κάνει πρώτα στη Λέσβο και μετά στην Αργεντινή.

Μικροκαμωμένος, ευφυής, πεισματάρης ο Ωνάσης γεννήθηκε Ιανουάριο του 1906, και είναι μέσα στα 30 πιο πολυσυζητημένα πρόσωπα του 20ου αιώνα. Ήταν τόσο γελοίος όταν την έπεφτε στις γκόμενες. Είπε γι’ αυτόν η ψωλοαποθήκη Άβα Γκάρντνερ: «Αυτός ο πρωτόγονος με κότερο…».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η πρώτη σχέση του Ωνάση ήταν με μια σοπράνο σταρ στην Όπερα του Μπουένος Άυρες, Κλαούντια Μούτζο στο όνομα, αυτή του έμαθε να ντύνεται με τους τρόπους ενός κοσμοπολίτη. Την εγκατέλειψε όταν πρωτοκονόμησε ένα εκατομμύριο δολάρια από το εμπόριο καπνού κι απέκτησε το πρώτο του παπόρι. Στη συνέχεια, βέβαια, το βούλιαξε για να αρπάξει την αποζημίωση.

Μετά την ψιλοκουνημένη στο μυαλό σοπράνο παριστάνει τον ερωτευμένο στην Νορβηγίδα Ίνγκεμποργκ Ντένιχεν, κόρη γκραν σουξέ μεγαλοεφοπλιστή, μάλιστα κοντά σ’ αυτόν έμαθε τα μυστικά της ναυτιλίας και του εφοπλισμού.

Το 1943 παντρεύεται στη Νέα Υόρκη την 16χρονη Τίνα, κόρη του Σταύρου Λιβανού και διαμένουν μόνιμα στο Παρίσι. Παιδιά τους το 1948 ο Αλέξανδρος και το 1950 η Χριστίνα.

Άγνωστο αν ο Ωνάσης ξάπλωσε με την Μαίρυλιν Μονρώ, σίγουρο ότι την έκανε πάσα στον πρίγκηπα Ραινιέ του Μονακό, με τον οποίο είχε ανοίξει κύκλο ”δημοσίων σχέσεων”. Το προξενιό δεν έπιασε, ο Ραινιέ παντρεύτηκε την επίσης χολυγουντιανή ηθοποιό Γκραίης Κέλυ.

Ερωτική σχέση ο Ωνάσης είχε και με την διάσημη ηθοποιό Γκλόρια Σβάσον. Λεφτά έδινε αρκετά στην Γκρέτα Γκάρμπο, όποτε έμενε ρέστη η περιβόητη σταρ.

Μιλάμε για τον Ωνάση, ποια Μαρία Κάλας και ποια Τζάκυ Κένεντυ, διάβασε apodytirikias.gr

https://apodytiriakias.gr/hrima/2023/03/15/poia-kalas-kai-poia-tzaku,-onasis!.aspx

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης