Αληθινή ιστορία. Ο προπονητής της ομάδας υποβάλλει την παραίτηση του στη διοίκηση του κλαμπ. Αφού το εν λόγω επεισόδιο στο οποίο θα αναφερθώ είναι πραγματικό και δεν το επινόησα από την κεφάλα μου, όπως το συνηθίζω, να παίξω με ονόματα. Ο προπονητής είναι ο Robert William «Bobby» Robson, φυσιογνωμία των γηπέδων και χρισμένος σερ το 2002 από την βασίλισσα της Αγγλίας.

Η ομάδα, πρόκειται για την Ίπσουιτς, δεν πάει καλά, από ήττα σε ήττα, άντε να βουτήξει κάποιο «Χ». Έτσι ο αριστοκράτης Μπόμπυ Ρόμπσον, που τον είχαμε γνωρίσει στο Καραϊσκάκη, όταν το 1971 ήρθε η Ipswich για φιλικό με τον Ολυμπιακό, για να διευκολύνει τη διοίκηση των «τρακτεράδων», παραιτήθηκε. Ποια είναι η συνέχεια της ιστορίας μας;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπόψιν ότι η Ίπσουιτς σήμερα είναι στην γάμα κατηγορία της Αγγλίας και ο Μπόμπυ Ρόμπσον, μετά από 13 χρόνια (1969- 82) στην ομάδα, ανέλαβε την εθνική Αγγλίας, την Μπαρτσελόνα, την Πόρτο, την Σπόρτιγκ Λισαβώνας, την Αϊντχόβεν. Πέθανε στα 76 του χρόνια το 2009.

– Δεν είναι λόγος αυτός για να παραιτηθείς, Μπόμπυ…

Αυτό του είπε ο πρόεδρος της Ίπσουιτς. Και με ειλικρίνεια ο μεγαλομέτοχος πρόσθεσε ακόμα:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

– Δεν πάει καλά η ομάδα στο πρωτάθλημα; Κανένα πρόβλημα, Μπόμπυ! Το γήπεδο είναι γεμάτο σε κάθε αγώνα. Χαλάρωσε, Μπόμπυ… Ο κόσμος αγαπάει την ομάδα, κι έχει υπομονή.

Ελλάδα και Αγγλία, δυο ποδοσφαιρικοί κόσμοι εντελώς διαφορετικοί. Στην Ελλάδα αρχίζει σήμερα το πρωτάθλημα της άδειας εξέδρας. Στην Αγγλία τα γήπεδα είναι τίγκα, σ’ όλα τα παιχνίδια όλων των ομάδων.

Διαβάστε περισσότερα στο apodytiriakias.gr…

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης