Π.Κ.

O tempora o mores. Η ναυαρχίδα του Alter Ego, δηλαδή της εταιρείας του Βαγγέλη Μαρινάκη, η ιστορική εφημερίδα «Τα ΝΕΑ» του πρώην Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη κατάφερε μέσα σε μερικά δευτερόλεπτα να σβήσει μονοκονδυλιά τη μακρόχρονη παράδοση αυτής της εφημερίδας και να προσβάλει όλους αυτούς που ενδεχομένως από κεκτημένη ταχύτητα συνεχίζουν να την διαβάζουν μέχρι και σήμερα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης έγραψε ένα άρθρο και το έδωσε για δημοσίευση στην εφημερίδα αυτή. Ως πρώην καθηγητής είχε προνοήσει και τον τίτλο να βάλει στο άρθρο αλλά και να επιμεληθεί το κείμενο ώστε να μην υπάρχει κανένα ψεγάδι. Η μεταμοντέρνα όμως δημοσιογραφική δεοντολογία που όπως φαίνεται επικρατεί πλέον στον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Μαρινάκη (ΔΟΜ) είχε προφανώς άλλα σχέδια. Έτσι παρουσίασε το άρθρο αυτό με άλλους τίτλους αποπροσανατολίζοντας τους αναγνώστες αλλά και προσβάλλοντας τον πρώην πρωθυπουργό. Προφανώς ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός Μαρινάκη είχε μια κάποια σκοπιμότητα για να τα κάνει όλα αυτά. Θες η επερχομένη προεδρική εκλογή; Θες η κόντρα των Καραμανλικών με τους Σαμαρικούς και των Σαμαρικών με τους Μητσοτακικούς; Θες η κακιά η μοίρα της ελληνικής δημοσιογραφίας; Θες το ξερό τους το κεφάλι; «Τα ΝΕΑ» κατάφεραν να πάρουν ένα κείμενο ενός πρώην πρωθυπουργού και να το μετατρέψουν σε «fake news». Χρειάζεται ταλέντο για να καταφέρεις κάτι τέτοιο.

Ο κ. Σημίτης αντέδρασε βεβαίως και απάντησε δεόντως:

«Το σημερινό άρθρο μου στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ έχει τίτλο “μια επιτυχία που δεν ολοκληρώθηκε” και αναφέρεται στη συμφωνία του Ελσίνκι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

»Προσωπικοί χαρακτηρισμοί για πολιτικούς, όπως εκείνος που αναφέρεται στην πρώτη σελίδα της εφημερίδας, μου ήταν πάντα ξένοι».

Αναπάντητο ωστόσο θα μείνει το ερώτημα που αφορά πλέον δημοσιογράφους, αναγνώστες και πολιτικούς. Ποιος θα δεχθεί να γράψει κείμενο πια για αυτήν την εφημερίδα όταν γνωρίζει πως ανά πάσα στιγμή κάποιος κονδυλοφόρος μπορεί να αλλάξει τον τίτλο, το περιεχόμενο και άρα το μήνυμα του κειμένου αυτού.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης