Π.Κ.

Ο Asterix και ο Obelix στην περίφημη περιπέτεια τους «Αρματοδρομία» ή αλλιώς «ο Asterix και ο Τρανσιταλικός», αγωνίζονται εναντίον του αναμφισβήτητου καλύτερου αρματοδρόμου του τότε γνωστού κόσμου του Ρωμαίου, το όνομα του οποίου αν και ακούγεται παράξενο είναι «Τestus – Terone» (Τεστοστερόνη).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο άρμα του επιβαίνει βεβαίως και ο οδηγός του γνωστός με το όνομα Βάκιλος.

Το ψευδώνυμο όμως του πρωταθλητή Testus – Terone με το οποίο είναι γνωστός στις διάφορες αρένες της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας είναι… Coronavirus.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Θέλοντας να αποδείξει πως το ρωμαϊκό οδικό δίκτυο είναι εξαιρετικό και οι υπηρεσίες που παρέχονται σε αυτό το οδικό δίκτυο είναι υψηλού επιπέδου ο γερουσιαστής Lactus Bifidus, οργανώνει έναν αγώνα αρματοδρομίας σε όλη την ιταλική χερσόνησο. Κατά τη διάρκεια της περιπέτειας αυτής αποκαλύπτεται ότι ο οδηγός Βάκιλος είναι ένας απατεωνίσκος που κλέβει στους αγώνες και αναλαμβάνει να οδηγήσει  το άρμα ποιος άλλος από τον Ιούλιο Καίσαρα.

O γερουσιαστής Lactus Bifidus, ο οποίος γνωρίζει πως εάν αποτύχει, τότε θα εξοριστεί στη Κυρηναϊκή που δεν είναι άλλη από τη σημερινή Λιβύη.

Με λίγα λόγια αυτό το τεύχος του Asterix και του Obelix είναι προφητικό αφού ασχολείται τόσο με τον κορωνοϊό όσο και βεβαίως με την εμπλοκή στην κεντρική Μεσόγειο και την έρημο της Λιβύης.

Η πλάκα είναι ότι ο Obelix πήρε πολύ σοβαρά την υπόθεση παράτησε το λατομείο του και την λάξευση των μενίρ, αγόρασε ένα σπορ άρμα τελευταίας τεχνολογίας για να κατέβει στους αγώνες με τον Asterix και τον Dogmatix. Τελικά και αφού κερδίζουν τον αγώνα ο Obelix παρατάει τα σπορ άρματα και την καλή ζωή και ξαναγυρίζει στο λατομείο του.

Είναι όντως τρελοί αυτοί οι Γαλάτες!

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης