Πώς ο Νίκος Χατζηνικολάου ξευτίλισε τον Αλέξη Κούγια

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 8 Ιουλίου 2019, 14:10
Πώς ο Νίκος Χατζηνικολάου ξευτίλισε τον Αλέξη Κούγια

Ο Νίκος Χατζηνικολάου λόγω πείρας και ιδιοσυγκρασίας είναι ήρεμος άνθρωπος. Σπανίως εκρήγνυται. Ωστόσο, το βράδυ των εκλογών ο άνκορμαν του ANT1 αντέδρασε και μάλιστα με πρωτόγνωρη ένταση για αυτόν στις τοποθετήσεις του «καλύτερου ποινικολόγου στην Ελλάδα» Αλέξη Κούγια, ο οποίος προχώρησε και σε κοινωνιολογική ανάλυση της ψήφου στον ΣΥΡΙΖΑ.

Με επιχειρήματα που παραπέμπουν στους θεωρητικούς του ρατσισμού, ο Αλέξης Κούγιας επιχείρησε να απαξιώσει την ψήφο στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης με προκλητικό τρόπο και απαράδεκτο ύφος. Είπε, δηλαδή, πως η ψήφος ενός Ρομά ή ενός πολίτη με ιδιαιτερότητες δεν είναι ίση ή ισοδύναμη με την ψήφο ενός ελεύθερου επαγγελματία. Ο Νίκος Χατζηνικολάου αντέδρασε και προς τιμήν του. Το video που ακολουθεί καταγράφει το νέο αυτό «κατόρθωμα» του γνωστού δικηγόρου.

Δείτε το video

Φαίνεται, όμως, πως το θράσος -και δη το πολιτικό- σε αυτήν τη χώρα περισσεύει. Σε κοινωνίες όπως η γαλλική ή η γερμανική θα είχε παρέμβει αυτεπαγγέλτως ο δικηγορικός σύλλογος αυτής της χώρας ή ακόμα και η ίδια η Δικαιοσύνη, διότι τέτοιου είδους παρεκτροπές θεωρούνται στην πολιτισμένη Δύση ως μείζονος σημασίας αδικήματα, τα οποία τιμωρούνται σκληρά από τον νόμο, καθώς ερμηνεύονται ως παραίνεση και προτροπή σε ρατσιστικό μίσος. Με αυτούς τους νόμους στην πολιτισμένη Δύση έχουν καταδικαστεί στο πρόσφατο παρελθόν καθηγητές πανεπιστημίου, καλλιτέχνες, θεωρητικοί του φασισμού αλλά και απλοί πολίτες. Στη χώρα όμως της φαιδράς πορτοκαλέας ο πολιτικός πολιτισμός είναι μόνο ένα απλό κλισέ στα στόματα των πολιτικών.

Ο καλύτερος λοιπόν ποινικολόγος στην Ελλάδα, κατά τη δική του ρήση, απάντησε στον Νίκο Χατζηνικολάου.

Δείτε την απάντησή του

Πληροφορήθηκα ότι ο Χατζηνικολάου, μετά τη χθεσινή του ακραία δημοσιογραφική δυσφήμηση με τον τρόπο που αντιμετώπισε την απόλυτα αιτιολογημένη άποψή μου για την «ποιότητα» ψήφου σημαντικού μέρους των ψηφοφόρων του «ΣΥΡΙΖΑ» και για το δύσκολο έργο που έχει να κερδίσει και πάλι την ψήφο της μεσαίας τάξης και ειδικότερα των ελευθέρων επαγγελματιών, δικηγόρων κλπ., τους οποίους φορολόγησε με 75%, κάλεσε σήμερα στη ραδιοφωνική του εκπομπή τον επί 30 χρόνια προσωπικό μου φίλο, Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Δημήτρη Βερβεσό, και ακολούθως διέδωσε ένα δελτίο τύπου, με το οποίο προσπαθεί να περισώσει ό,τι έμεινε από τη χθεσινή του τηλεοπτική πανωλεθρία.

Ο Χατζηνικολάου, ο οποίος μέχρι την τελευταία στιγμή, γιατί καθυστέρησα, με εκλιπαρούσε να είμαι παρών στο πάνελ, γιατί γνωρίζει ότι οι τηλεθεατές διαχρονικά αποζητούν τη γνώμη μου (είμαι καλεσμένος σε όλα τα τηλεοπτικά πάνελ το βράδυ των εκλογών εδώ και 30 χρόνια και επιλέγω εγώ πού θα πάω), εξασφαλίζοντας έτσι τη δεύτερη θέση στην τηλεθέαση των τηλεοπτικών καναλιών και την πρώτη θέση την ώρα που αντιπαρατεθήκαμε, φαίνεται ότι στην Αλεξανδρούπολη, που ήταν συμμαθητής στο ίδιο σχολείο με τους ρομά, θα ήταν το «καρφί της τάξης», γιατί αλλιώς δεν δικαιολογείται η αντανακλαστική του ενέργεια μέσα στα άγρια μεσάνυχτα να καλέσει τον Πρόεδρο του Συλλόγου μας.

Όλη η Ελλάδα γνωρίζει, γι’ αυτό και εχθές είχα εκατοντάδες μηνύματα από δικαστικούς, εισαγγελείς,  δικηγόρους, από γιατρούς, από πολιτικούς μηχανικούς και δασκάλους, καθηγητές και από απλούς ανθρώπους, και σήμερα οι γραμματείς του γραφείου μου κατακλύζονται από τηλεφωνήματα, ότι αυτά που είπα εκφράζουν όλο τον μεσαίο χώρο και όλους τους ανεξάρτητους εκλογείς και, άλλωστε, γι’ αυτό υπάρχει στο Σύνταγμα η αρχή της ελευθερίας του εκφράζεσθαι, αρκεί να μη συκοφαντείς και να μη βρίζεις, κάτι που έκανε εχθές ο υποκριτικά απελπισμένος Χατζηνικολάου, η οποία έπαψε να ισχύει στη χώρα μας μόνο την επταετία της χούντας.

Εκτός  από την αρχή της ελευθερίας του εκφράζεσθαι, ο Χατζηνικολάου, που με κάλεσε για να κερδίσει τηλεθέαση από την προσωπικότητά μου, κατακρεούργησε και κάθε έννοια δημοσιογραφικής δεοντολογίας και ευγενείας προς τον προσκεκλημένο του, υποκρινόμενος τον δήθεν αγανακτισμένο και τον δήθεν υπερασπιστή των λαϊκών στρωμάτων, αφού, είμαι βέβαιος, δεν έχει επισκεφτεί όχι για να κατοικίσει, όχι για να δουλέψει, ούτε για έναν καφέ, τα προάστια της Δυτικής Αθήνας και του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης, αφού δεν έχει αποχωριστεί τα club της Εκάλης και της Βαρυμπόμπης, παίζοντας τένις που ανακάλυψε στα 40 του χρόνια, όπως όλοι οι νεόπλουτοι.

Αυτά για την ώρα και ας κάνει μια βόλτα στους δρόμους για να ακούσει την άποψη των απλών ανεξάρτητων πολιτών για τη χθεσινή του απρέπεια (χρησιμοποιώ ιδιαίτερα επιεική όρο για να χαρακτηρίσω τη συμπεριφορά του).

Υ.Γ. Ο Χατζηνικολάου, και δυστυχώς οι περισσότεροι που δεν έχουν βαθιά γνώση της πολιτικής ιστορίας, αγνοεί ότι τη διάκριση στην ποιότητα της ψήφου την έκανε αυτός που δίδαξε τη δημοκρατία και την πραγματική έννοιά της, ο Περικλής, ο οποίος μάλλον δεν ήταν φασίστας.

Ο Χατζηνικολάου φαίνεται ότι στο σχολείο στην Αλεξανδρούπολη, όπου πήγαινε μαζί με τα παιδιά των ρομά, ή δεν θα είχε καλό καθηγητή στην αρχαία ιστορία ή θα ήταν κακός μαθητής.

Ας διαλέξει ο ίδιος ποια δικαιολογία πρέπει να προβάλλει.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 8 Ιουλίου 2019, 14:35