Έξω απ’ άδικο και από… κακό ιδιοκτήτη! Φουριόζος, και με αέρα που του δίνουν οι υψηλές γνωριμίες (οι κακές γλώσσες λένε ότι έχει μπάρμπα αναπληρωτή υπουργό), ήρθε να αναλάβει το καφενείο του Κοινοβουλίου ο νέος του ιδιοκτήτης.

Καλημέρα δεν πρόλαβε να πει στο προσωπικό του Βουλής, και τους κέρασε… πικρό καφέ. Τριάντα τις εκατό (30%) πάνω στις τιμές!

Καλημέρα δεν πρόλαβε να πει ούτε στους σερβιτόρους που εργάζονται στο νέο του μαγαζί, και τους… υποσχέθηκε εργασιακό μεσαίωνα!

«Θα δουλεύετε ως ωρομίσθιοι, κι αν σας αρέσει…» φέρεται να τους είπε. Απείλησε μάλιστα σερβιτόρα με είκοσι χρόνια προϋπηρεσίας -την ξέρουν όλοι, βουλευτές και μη, με το μικρό της όνομα, αφού ξέρει με κλειστά μάτια τι πίνει ο καθένας τους- να την διώξει αν δεν… συμμορφωθεί προς τας υποδείξεις να πάει πάραυτα στο καφενείο της Λένορμαν, όπου στεγάζονται άλλες υπηρεσίες της Βουλής.

Α, και κάτι τελευταίο. Ο νέος ιδιοκτήτης, γράφοντας στα παλαιότερα των υποδημάτων του τον Κανονισμό της Βουλής, επέλεξε να διαφημίσει την επιχείρησή του μέσα στον «ναό της Δημοκρατίας» με δύο έξυπνους τρόπους: πρώτον, με τις χρυσαφί γραβάτες των σερβιτόρων που φέρουν ανάγλυφα τη φίρμα της εταιρείας, και δεύτερον, με τις χαρτοπετσέτες που έχουν τυπωμένο το λογότυπο της επιχείρησής του που δραστηριοποιείται κυρίως στον Νομό Κορινθίας, και δη και στο Λουτράκι.

Άραγε τι λέει για τα καμώματα αυτά του νέου αφεντικού ο σύλλογος υπαλλήλων της Βουλής, ο οποίος (υποτίθεται) μετά από μειοδοτικό διαγωνισμό επέλεξε την καλύτερη προσφορά; Τους ικανοποίησαν οι αυξήσεις του 30% στις τιμές; Ως σύλλογος υπαλλήλων, τι λέει για το νέο εργασιακό καθεστώς των εργαζομένων στον τομέα της εστίασης του Κοινοβουλίου;

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης