Ο δύτης ρίσκαρε να πάρει πρόστιμο για τη σωτηρία της.

Το κήτος πιάστηκε σε δίχτυ για καρχαρίές στα ανατολικά της Αυστραλίας. Ένας άντρας αμφισβήτησε το νόμο για να το σώσει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

“Το είδα και είπα στον εαυτό μου. Και τώρα; Η αδρεναλίνη αμέσως έφτασε στα ύψη”, αναφέρει ο Τζάνγκο που είδε το μωρό μιας φάλαινας εγκλωβισμένο στο δίχτυ.

Οι διασώστες είχαν ειδοποιηθεί, αλλά κανείς δεν παρενέβη, εν αναμονή εξουσιοδότησης. Έτσι ο Τζάνγκο πήρε τη βάρκα του και βούτηξε στη θάλασσα με ένα μικρό μαχαίρι προσπαθώντας να ανοίξει το πλέγμα του διχτυού. Αργά και προσεκτικά, έκοψε πρώτα γύρω από το πτερύγιο και μετά τα υπόλοιπα. Μόλις απελευθερώθηκε, η φάλαινα έφυγε αμέσως.

«Μια Κυριακή που μου κόστισε ακριβά», σχολίασε ο Τζάνγκο, το φανταστικό όνομα του Αυστραλού δύτη που δεν ήθελε να αποκαλύψει την ταυτότητά του. Στο Queensland, τη χώρα όπου συνέβη το ατύχημα, αναμένεται πρόστιμο έως και 27.000 $ για όποιον παρεμβαίνει με δική του πρωτοβουλία στο θαλάσσιο περιβάλλον.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αλλά ο Τζάνγκο παραμένει ήρωας για όλους. Σχεδόν ένας θρύλος. Κάποιοι χρήστες έχουν δημιουργήσει μια σελίδα συγκέντρωσης χρημάτων για να τον βοηθήσουν. Το ποσό έχει ήδη ξεπεράσει τα 17.000 $ σε πέντε ημέρες και το πλεόνασμα των χρημάτων θα διατεθεί σε μια ΜΚΟ που ασχολείται με τη μελέτη και τη διατήρηση μεγάλων κητωδών.

Ο Τζάνγκο.

 

Πηγή: coremag.gr

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης