Οι κάτοικοι του Dubai θα μπορούν πλέον άφοβα να γεύονται το υπέροχο φαγητό του «κρασάτου κόκορα», ύστερα από απόφαση του δήμου να αναιρέσει την απαγόρευση του αλκοόλ στην παρασκευή διαφόρων φαγητών από σεφ εστιατορίων.

Ωστόσο, η παραγωγή τέτοιου είδους φαγητών θα γίνεται κάτω από «μυστικές» διαδικασίες, ενώ οι μάγειρες δεν θα επιτρέπεται να αποκαλύπτουν το… μυστικό τους στους πελάτες!

Στην εφημερίδα «The National» αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι το διάσημο πιάτο Coq au Vin (κόκορας κρασάτος) θα επιστρέψει δριμύτερο στα μενού των μεγάλων εστιατορίων, γεγονός που ανακούφισε σε μεγάλο βαθμό τους ιδιοκτήτες τους που είχαν δει τα κέρδη τους να μειώνονται αισθητά μετά την απαγόρευση.
Χθες, η εφημερίδα ανέφερε ότι πρόκειται για απόφαση που βασίζεται σε προγενέστερο νόμο. Σύμφωνα με αυτόν, απαγορευόταν το σερβίρισμα φαγητών που περιείχαν αλκοόλ σε μουσουλμάνους πελάτες, χωρίς προηγουμένως να έχουν ενημερωθεί για τα συστατικά του φαγητού.

Η απόφαση δεν αφορά στην κατανάλωση αλκοόλ που σερβίρεται σε εστιατόρια και ξενοδοχεία που διαθέτουν ειδική άδεια.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης